Nilsiän alueseurakunta

Tervetuloa kotikirkkoon sunnuntaisin klo 10! Korona-aikana noudatamme kokoontumisrajoituksia.

Nilsiän jumalanpalveluksissa otetaan käyttöön sektorimalli. Sektorimalli mahdollistaa yhteensä 100 henkilön osallistumisen jumalanpalveluksiin. Kirkoissa istutaan eri sektoreissa (50 henkilöä/sektori) ja huolehditaan turvaväleistä ja siitä, etteivät sektorit kohtaa. Nilsiässä sektorit ovat alakerrassa ja lehterillä. Kirkon ovilla annetaan ohjeet sisäänkäyntiin ja ohjataan istumapaikoille. Ehtoollinen jaetaan kahdessa pisteessä. Papit antavat käytännön ohjeet jumalanpalvelusten alussa. Sektorimallin ja annettavien ohjeiden avulla mahdollistetaan turvallinen kirkossakäynti.

Seurakunnan työntekijät ovat tukenasi myös koronan aikana.

Yhteyden saat meihin parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Erityisesti Raili Pursiainen p. 040 4888 609 tai raili.pursiainen@evl.fi, Tiitus Lahti p. 040 4888 675 tai tiitus.lahti@evl.fi sekä Hanna Kokkonen p. 040 4888 677 tai hanna.kokkonen@evl.fi ovat tavoitettavanasi, jos kaipaat keskusteluapua.

Linkki:  Kirkon keskusteluapuunLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Voit vierailla kotikirkossa näiden kuvien kanssa.

Nilsiän kirkon alttaritaulu ja alttari.

Kirkon sisätilaa saarnastuolista nähtynä. Edessä ovat kruunuvalaisimet. Taustalla ovat urut.

 

Nilsiän alueen historiaa

Nilsiän alueseurakunta liittyi Järvi-Kuopion seurakuntaan 1.1.2013. Samalla päivämäärällä Nilsiän kaupunki liittyi Kuopioon. Ennen nyt tapahtunutta muutosta Nilsiän seurakunta oli itsenäinen aina vuodesta 1816 asti. Alueseurakunnassa on noin 6000 jäsentä.
 
Nilsiässä on kautta vuosisatojen elänyt vahva hengellinen perintö, herännäisyys. Paavo Ruotsalaisen entinen kotipaikka, Aholansaari, sijaitsee Nilsiässä Tahkon monipuolisen matkailukeskuksen ja vapaa-ajanviettoalueen vieressä. Nilsiässä eletään perinteitä arvostaen ja kunnioittaen, mutta myös luottavaisesti eteenpäin katsoen ja uutta luoden.
 
Nilsiän nykyinen kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1906. Tahkovuoresta louhitusta Nilsiän kvartsiitista rakennettu kirkko julistaa ylväällä olemuksellaan ja siinä kokoontuva seurakunta toiminnallaan ikiaikaisen Jumalan hyvyyttä. Ajat vaihtuvat ja sukupolvet seuraavat toinen toistaan. Mutta Jumalan armo pysyy iankaikkisesti.

Ota yhteyttä

Kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta Nilsiä Säyneinen
Nilsiäntie 59
73300 Nilsiä

Alueena: Nilsiä ja Säyneinen

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Nilsiän kirkko edestäpäin kuvattuna.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Nilsiän kirkko

Nilsiän seurakuntakoti