Muuruveden kirkkoon pääsee jumalanpalveluksiin nyt maksimissaan 37 seurakuntalaista.

Kirkko on jaettu kahteen osaan, alakertaan ja lehtereihin.  Alakertaan voi saapua yhteensä 18 seurakuntalaista, lehtereille 19.  Alakerrassa on lisäksi pappi ja suntio, yläkerrassa kanttori. 

Jos seurakuntalaisia on enemmän kuin 17, ehtoollinen vietetään siten, että alakerrassa olevat seurakuntalaiset tulevat alttarin ääreen. Lehtereillä oleville pappi käy jakamassa ehtoollisen urkujen äärestä.

Jokaisessa jumalanpalveluksessa annetaan vielä päivänkohtaiset tarkemmat ohjeet.

Muissa tilaisuuksissa kuin jumalanpalveluksissa noudatetaan edelleen 20 henkilön maksimimäärää.

 

Sunnuntai 18.4.  Hyvän paimenen sunnuntai

Vieläkö muistat vanhan kaavan mukaisen ehtoollisjumalanpalveluksen?

Vanha kaava oli käytössä vuoteen 2000 saakka. Silloin tuli käyttöön nykyinen jumalanpalveluksen järjestys.

Muuruvedellä vietetään ehtoollisjumalanpalvelus tulevana sunnuntaina 18.4. klo 13 vanhalla kaavalla. Pappi käyttää sen aikaisia sanamuotoja ja vanhan käännöksen raamattua. Lauletaan pikkukunnia, teksteinä ovat vain epistola ja evankeliumi, joiden molempien aikana noustaan seisomaan. Pappi saarnaa saarnatuolista ja lukee kuolleiden nimet saarnan lopuksi sieltä. Ja jumalanpalvelus huipentuu Richard Faltinin säveltämään Herran siunaukseen.

Muuruveden kirkkoon pääsee osallistumaan maksimissaan 37 seurakuntalaista.

Juankoskella puolestaan ei ole omaa luterilaista jumalanpalvelusta Ylösnousemuksen kirkossa kello 10, vaan seurakunta vierailee ekumeenisessa hengessä ortodoksien luona. Kello 10 alkaa liturgia Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkossa, Kaavintie 59. 

Liturgian toimittavat rovasti Timo Honkaselkä ja kanttori Mari Vainikainen. Mukana ovat myös Eino Keihänen ja Matti Saarela. Kirkkokahvit ja -teet tilaisuuden päätteeksi. Ortodoksikirkkoon pääsee sisälle noin 15 seurakuntalaista.

Jeesus on hyvä paimen. Jeesus lampaiden kanssa. Mosaiikki Ravennasta, Italiasta.

Jeesus on hyvä paimen. Tämä mosaiikkityö sijaitsee Galla Placidian Mausoleumissa Ravennassa, Italiassa. Se on yksi varhaisen kristillisyyden hienoimmista töistä ajoittuen 400-luvun jälkipuoliskolle. Taiteilijan nimi ei ole tiedossa. 

Valokuva Anna-Liisa Keihänen 2017
 

 

Pääsiäisen keltaiset narsissit.

 

Lakesingers esittää Youtubessa  hiljaisen viikon ja pääsiäisen musiikkia.

Videota on katsottu jo yli 1000 kertaa!

Palmusunnuntaina julkaistiin myös Lakesingersin uusin musiikkivideo Youtube-kanavalla.  Video sisältää hiljaisen viikon ja pääsiäisen musiikkia. Lakesingerissä laulavat kaikki Järvi-Kuopion seurakunnan kanttorit Annette, Lala, Taru ja Matti sekä Eino-pappi.

Katso ja kuuntele tästä:  Hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan musiikkihetki - Lauluyhtye LakesingersLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Videon tarkoituksena on tuoda Kristuksen kärsimyksen viikon harrasta sanomaa ja pääsiäisen iloa kuulijoille. Kirkkoihin kun ei voida nyt kokoontua suurin joukoin kuuntelemaan musiikkia.  Videon musiikki on nauhoitettu Muuruveden ja Juankosken kirkoissa.

Muusikot myös hartaasti toivovat, että video herkistäisi kuulijoita tekemään lahjoituksen Yhteisvastuukeräykseen tällaisena aikana, jolloin lipaskeräys ja ovelta ovelle suuntautuvat käynnit ovat harvinaisia.  

Lahjoittaa voi helposti netin kautta.  Alla olevasta Yhteisvastuukeräyksen linkistä avautuu lahjoituskanava, jonka kautta tehdyistä lahjoituksista osa palautuu tukemaan nimenomaan myös Järvi-Kuopion alueella tehtävää diakoniatyötä.  Saakoon musiikki puhutella sinua! Kiitos myös lahjoituksestasi!

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aikaisempia Lakesingersin tänä vuonna julkaistuja videoita voit katsella ja kuunnella tästä:

Paastonajan iltavesper - Lakesingers ja Simo Korkalainen - YouTubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä   Julkaistu 21.2.

Ystävänpäiväksi 14.2. julkaistu video "Olkoon ylläsi kirkas taivas"Linkki avautuu uudessa välilehdessä -YouTube

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä. Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Valokuva: Tiitus Lahti.

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä. Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Valokuva: Tiitus Lahti.

 

Miesten raamattupiiri kokoontuu Juankoskella! Myös Muuruveden miehet, tervetuloa joukkoon!

Piiri kokoontuu maanantaisin kello 18 Tehtaankirkon vintissä.   12.4. 19.4. 26.4. 3.5. ja 10.5. mahdollisesti ihan toukokuun loppuun asti.  Käynti kokoontumiseen Tehtaankirkon oikealta sivustalta.  Lisätietoja piirin vetäjä Heikki Haliselta, puh. 044-285 0027.

 

Muuruvedellä on upea kivikirkko  

Se on yksi arkkitehti Josef Stenbäckin hienoimmista töistä. Stenbäckin suunnitelman mukaisesti kirkon seinäpintoihin on maalattu useita Raamatun lauseita. Alttarin yläpuolella ovat sanat: Teidän edestänne annettu syntien anteeksi antamiseksi. Tätä viestiä varten Muuruveden kirkko ja alueseurakunta on tänäkin päivänä olemassa.
 
Asutus levittäytyy Muuruvedellä neljän Kallaveden ylävesistön: Muuruveden, Akonveden, Karhonveden ja Vuotjärven rantamille, ja alueseurakuntaan kuuluu noin 800 jäsentä.

Alueseurakunnan kokoava toiminta on jälleen mahdollista. Tilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 20 henkilöä.  

Yhteisvastuukeräys alkoi 7. helmikuuta.  Lahjoita keräykseen:  Yhteisvastuukeräys

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan YhteysvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

 

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa poikkeusolojen rajoituksia.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin!  Hakeudu lähemmäksi Jumalaa!

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Juankoski Järvi-Kuopion seurakunta Muuruvesi
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Alueena: Muuruvesi ja Juankoski.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Muurveden graniittinen, harmaakivikirkko ulkoa kuvattuna.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Muuruveden kirkko

Muuruveden seurakuntatalo