Kokoontumisrajoitukset lähes poistuivat kesäkuun alussa.

Muuruveden kirkossa on noin 900 istumapaikkaa, joista tällä hetkellä on käytössä noin puolet. Joka toinen penkkirivi on pois käytöstä.  Kirkkoon saapuvia pyydetään noudattamaan parin metrin turvavälejä ja huolehtimaan käsihygieniasta.

25.7. kello 13 konfirmaatiomessu, Raili Pursiainen ja Annika Etuaho.

Pyhäpäivän aihe ja kuva.

Tervetuloa tutustumaan kirkkoon.  Kirkossa on taidenäyttely.

Muuruveden kirkko on tiekirkkona avoinna 29.6.-30.7. tiistaista perjantaihin kello 12-16.  Kirkossa on Päivi Hagmanin taidetta esittelevä näyttely "Kolmas päivä".

”Kolmas Päivä” on Päivi Hagmanin värikylläisten öljyväritöiden kokoelma. Työt kertovat Raamatun Vanhan ja Uuden Testamentin tapahtumista. Nuorimpien lasten kanssa luetut kertomukset ovat alkaneet elää luovien käsien kautta, ja niistä on syntynyt myös omien tunteiden käsittelyyn tarvittuja maalauksia.

Maalaaminen on ollut terapeuttista, matka oman sisimmän kohtaamiseen ja Jumalan armon löytymiseen. Päivi toivoo, että taulut voisivat koskettaa ja auttaa toisiakin. Elämän kirkkaiden ja tummien värien keskeltä löytyy iankaikkinen toivo, joka kantaa ja auttaa näkemään lopulta armollisen Jumalan rakkauden voiman – sen Ylösnousemisen Päivän valon.

Näyttely on ollut aiemmin nähtävissä Tuusniemellä.  Työt ovat tehty öljyväreillä kankaalle. Kokoelmaan kuuluu noin 15 taulua sekä tauluihin viittaavat Raamatun jakeet.

Nooan arkki Päivi Hagmanin maalaamana

Lakesingers

Lauluyhtye Lakesingersissä laulavat kaikki Järvi-Kuopion seurakunnan kanttorit Annette, Lala, Taru ja Matti sekä Eino-pappi. Uusin video on ilmestynyt 31.5.2021.  Voit kuunnella ja katsoa yhtyeen esityksiä ja hartauksia Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavalta. Uusin video katsottavissa ja kuunneltavissa tästä Kevätlaulut Yhteisvastuun hyväksi.

Lisätietoja Lakesingersistä Muuruveden alueseurakunnan musiikki

Raamattupiiri

Miesten raamattupiiri kokoontuu jälleen syksyllä Juankoskella! Myös Muuruveden miehet, tervetuloa joukkoon!

Piiri kokoontuu maanantaisin kello 18 Tehtaankirkon vintissä.  Käynti kokoontumiseen Tehtaankirkon oikealta sivustalta.  Lisätietoja piirin vetäjä Heikki Haliselta, puh. 044-285 0027.  Syksyn 2021 ensimmäinen kokoontumiskerta on ma 13.9.

Muuruvedellä on upea kivikirkko  

Se on yksi arkkitehti Josef Stenbäckin hienoimmista töistä. Stenbäckin suunnitelman mukaisesti kirkon seinäpintoihin on maalattu useita Raamatun lauseita. Alttarin yläpuolella ovat sanat: Teidän edestänne annettu syntien anteeksi antamiseksi. Tätä viestiä varten Muuruveden kirkko ja alueseurakunta on tänäkin päivänä olemassa.
 
Asutus levittäytyy Muuruvedellä neljän Kallaveden ylävesistön: Muuruveden, Akonveden, Karhonveden ja Vuotjärven rantamille, ja alueseurakuntaan kuuluu noin 800 jäsentä.

Yhteisvastuukeräys alkoi 7. helmikuuta.  Keräys on yhä käynnissä.  Lahjoita keräykseen:  Yhteisvastuukeräys

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan YhteysvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa poikkeusolojen rajoituksia.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin!  Hakeudu lähemmäksi Jumalaa!

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Juankoski Järvi-Kuopion seurakunta Muuruvesi
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Alueena: Muuruvesi ja Juankoski.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Muurveden graniittinen, harmaakivikirkko ulkoa kuvattuna.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Muuruveden kirkko

Muuruveden seurakuntatalo