Muuruvedellä on upea kivikirkko  

Se on yksi arkkitehti Josef Stenbäckin hienoimmista töistä. Stenbäckin suunnitelman mukaisesti kirkon seinäpintoihin on maalattu useita Raamatun lauseita. Alttarin yläpuolella ovat sanat: Teidän edestänne annettu syntien anteeksi antamiseksi. Tätä viestiä varten Muuruveden kirkko ja alueseurakunta on tänäkin päivänä olemassa. Kirkossa pidetään jumalanpalvelus pyhäpäivisin klo 13. 
 
Asutus levittäytyy Muuruvedellä neljän Kallaveden ylävesistön: Muuruveden, Akonveden, Karhonveden ja Vuotjärven rantamille, ja alueseurakuntaan kuuluu noin 800 jäsentä. 

Ovi auki Jumalan luo - seurakuntamme strategia vuosille 2023-2026Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kesänäyttely ”Rukouksen Raanut” Muuruveden kirkkoon

Muuruveden kirkko on tullut tunnetuksi mielenkiintoisista näyttelyistään kesäisin. Tulevana kesänä Tiekirkossa nähdään Rukouksen Raanut -näyttely. Kirkkoon on koottu näyttelyt aiempina vuosina mm. kastemekoista, hääpuvuista ja -kuvista, vanhoista valokuvista ja tarinoista, ikoneista, Päivi Hagmanin raamattuaiheisista maalauksista sekä Erkki Luukkosen valokuvista.

Kesän 2023 käsityönäyttelyyn haetaan ja kootaan käsitöitä, joihin liittyy hengellisyyttä rukouksen, raamatunlauseiden tai uskonnollisten symbolien muodossa. Näyttelyyn ovat tervetulleita niin kanavatyöt, raanut, täkänät, ristipistotyöt, ryijyt kuin käsityönä kirjaillut huoneentaulutkin. Pääosin työt ovat paikallisia, mutta se ei ole este lainata näyttelyyn töitä Järvi-Kuopion alueen ulkopuoleltakin. Näyttelyyn tulevaa aineistoa toivotaan tarjottavaksi 31.5. mennessä.

Aluepappi Eino Keihänen (p. 040 488 8672) ja näyttelytoimikunnan vastaava Päivi Hagman (p. 040 566 3336) ottavat vastaan näitä käsitöitä lainaksi kesää varten. Jos mahdollista, kerätään tieto myös käsityön tekijästä ja/tai suunnittelijasta.

Tiekirkkopäivystystä hoitaa aiempien kesien tapaan Eläkeliiton Muuruveden yhdistys. Kirkon ovet ovat avoinna Tiekirkkona kulkijoille 27.6.–28.7. välisen ajan.

Messut Nilsiän kirkosta suoratoistona Youtube-kanavalla 

Nilsiän kirkosta lähetetään seurakunnan Youtube-kanavalla suoratoistona jumalanpalvelus, jota voit seurata kotoa käsin. Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaista hartausmateriaalia Youtube-sivuille, johon pääset oheisesta linkistä.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta Juankoski Muuruvesi
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Alueena: Muuruvesi ja Juankoski.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Muurveden graniittinen, harmaakivikirkko ulkoa kuvattuna.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Muuruveden kirkko