Hoosianna, kiitetty olkoon hän!

Oletko koskaan ollut virren vietävänä? Siis virren, ei virran. Moni meistä tunnistaa kyllä kokemuksen siitä, millaista on olla virran vietävänä. Kokemuksen siitä, kun jokin itselle tärkeä asia kuljettaa virran lailla eteenpäin. Joku kokee olevansa virran vietävänä laulaessaan tai urheillessaan, joku toinen maalatessaan, kolmas mielenkiintoisen keskustelun keskellä. Yhteistä näille kaikille on se, että arkiset asiat hetkeksi unohtuvat. Mieli keskittyy vain siihen, mitä ihminen juuri sillä hetkellä on tekemässä. Siihen, mikä on tärkeää.

Yhtä lailla kuin olla virran vietävänä, voi ihminen antautua myös virren vietäväksi. Näin tapahtuukin usein ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun kirkoissa lauletaan Hoosianna. Se on yksi suomalaisten suosikkivirsistä, virsikirjamme virsi nro 1. Hoosianna laulaessa mieli kiinnittyy johonkin muuhun kuin arkisiin huoliin. Ajatukset virtaavat virren mukana ja yhteinen veisuu muistuttaa siitä, kuinka kristikunnan katse kääntyy kohti joulun odotusta. Pian koittaa se aika, kun Vapahtaja syntyy tähän maailmaan. Pian iloitsemme siitä, että Jumala ei koskaan jätä ihmiskuntaa yksin. Hän syntyy ihmiseksi meidän keskellemme, tuomaan pelastuksen ja rauhan.

Kuljettakoon tänäkin adventtina Hoosianna virran lailla kohti joulua, lepoa ja kynttilöiden valoa. Kuljettakoon se meitä kohti Vapahtajan syntymäjuhlaa.

Siunattua adventin aikaa sinulle ja läheisillesi!

”Hoosianna, Daavidin Poika,
kiitetty olkoon hän!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen.
Hoosianna, hoosianna,
hoosianna, hoosianna!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen.”

Anu Kiviranta
Kirkkoherra

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna ma–pe klo 9–15
p. 040 4848 286, [email protected]

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat (myös tilavaraukset) hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700 arkisin klo 10–14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristä p. 010 5733 100 arkisin klo 9–15 tai nettilomakkeella.

-------------------------------------------------------------------------------

Kirkko kotonasi

Voit seurata messuja Alavan kirkosta suoratoistona Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tallenne on katsottavissa viikon ajan.

-------------------------------------------------------------------------------

Alavan seurakunnan uutiskirje

Alavan seurakunta lähettää viikoittain sähköpostikirjeen, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassa. Voit tilata kirjeen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistoon [email protected] tai [email protected].

Voit tilata kirjeen myös tämän linkin kautta. 

-------------------------------------------------------------------------------

Sosiaalisen median kanavat

-------------------------------------------------------------------------------

Seuraava Hääyö järjestetään la 24.2.2024 klo 18 alkaen

Voit kysellä vapaita aikoja Alavalle: [email protected], 040 4848 286.
 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alavan kirkko

Neulamäen kirkko