Kutsu paaston matkalle

Tuhkakeskiviikkona kirkkovuodessa alkoi uusi jakso, paastonaika. Neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, niin pitkään Kristus valmistautui tehtäväänsä. Erämaan hiljaisuudessa hän paastosi ja rukoili. Neljäkymmentä päivää kestää myös meidän paastomme. 

Kristitylle paaston matka on Kristuksen kanssa kulkemista. Valmistautumista, hiljentymistä, sen muistamista, että Kristus on jo kulkenut raskaimman tien. Paastonaikana meitä kutsutaan pohtimaan omaan elämäämme ja sen arvoja. Mikä minua elämässäni kannattelee? Missä on turvani? Onko jotain, mikä erottaa minua Jumalasta ja lähimmäisestä? Miten voisin elää kohtuullista ja yksinkertaista elämää?

Paastonmatka ei kuitenkaan ole vain itsetutkiskelua varten. Yhtä tärkeää kuin kääntää katse omiin arvoihin, on kääntää katse kohti lähimmäistä. Paasto kutsuu asettumaan kärsivän lähimmäisen rinnalle ja etsimään tapoja, joilla huojentaa hänen taakkaansa. 

Mikä onkaan suurinta elämässä? Tehdä työtä, rakastaa, rukoilla. Parempaa vastausta en vielä ole löytänyt. 

Anu Kiviranta
Kirkkoherra

 

Kirkko kotonasi

Voit seurata messuja Alavan kirkosta suoratoistona Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan.

Alavan seurakunnan sähköpostikirje

Alavan seurakunta lähettää viikoittain sähköpostikirjeen, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassa. Voit tilata kirjeen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistoon saara.kontkanen@evl.fi tai p. 040 4848 286 (ma–pe klo 9–15).

Voit tilata kirjeen myös tämän linkin kautta. 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna ma–pe klo 9–15
p. 040 4848 286, saara.kontkanen@evl.fi

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat (myös tilavaraukset) hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512 arkisin klo 9–15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristä p. 040 4848 225 arkisin klo 9–15 tai nettilomakkeella.

Sosiaalisen median kanavat

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
(017) 158 111 (vaihde)
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Yhteisvastuukeräys 2023.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alavan kirkko

Neulamäen kirkko