Ihminen ei elä ainoastaan leivästä…

…vaan kaikesta, mitä Herra sanoo. (5. Moos. 8:3)
Siinäpä oiva neuvo paastoon valmistautumisessa!

Paaston perimmäinen ajatus ei liity vain ruuasta pidättäytymiseen tai ruokien ja juomien valitsemiseen, kysymys on elämänasenteesta.
Paasto mielletään helposti Jumalan miellyttämiseksi korostaen sitä, mitä se vaatii ihmiseltä: kieltäytymistä ja pinnistelyä. Uuden testamentin tarkastelukulma on toinen: paasto on lahja. Se antaa mahdollisuuden hiljentyä, mietiskellä ja rukoilla, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä asioita kristityn monipolvisella tiellä. Ihminen tarvitsee pysähtymistä Luojansa eteen, jotta hän kykenee avaamaan korvansa Jumalan puheelle ja ottamaan myös vastaan Hänen armonsa. Paasto kutsuu välttämään niin helposti arkipäivän täyttävää hössöttämistä: aikatauluja, kiirettä ja hektisyyttä. Se opettaa panemaan asioita tärkeysjärjestykseen elämässä: ensin on Jumala, sitten tulee kaikki muu. Ihminen on avuton ja tyhjä ilman Jumalaa, ja siksi Hänelle ja Hänen Sanalleen on annettava asiaankuuluvan merkittävä paikka elämässä. Tehdään yhteinen päätös ja otetaan paasto lahjana, joka auttaa meitä kääntämään katseemme kohti Taivaallista Isäämme, joka on kaiken rakkauden ja armon lähde.

Siunattua paastonaikaa Sinulle!

Liisa Penttinen
seurakuntapastori

Paastonajan hartaushetki tuomiokirkossa 18.2.-26.3. ma-pe klo 12.00-12.15. Henkilömäärärajoitus korkeintaan 20 henkilöä.
 

Tuomiokirkon Pysyvä muutos? -luentosarja virtuaalikirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteisvastuu 2021 Kuopion tuomiokirkkoseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Kuopion seurakuntien toiminta vallitsevissa poikkeusoloissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuomiokirkkoseurakunnan toimisto

Koronavirusepidemian vuoksi seurakunnantoimisto avoinna Suokadulla maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 248 tai sähköpostilla: katriina.hujanen@evl.fi
 
Pappien ja tilojen varaustiedustelut perhejuhliin puh. 040 4848 248 arkisin klo 9-15 tai sähköpostilla. Vihkiajan varauksia kesälle 2022 voi esittää tammikuusta 2021 alkaen loppiaisen jälkeen.

Tuomiokirkkoseurakunnan kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Hautausten (myös tilavaraukset) ja hautojen hoito-asiat hoidetaan Hauta- ja PuistotoimistossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Virkatodistukset ja sukuselvityksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Taustalla sininen risti ja etualalla Kristuksen kärsimyksen ja sovituksen symboleita.
Kateryna Kuziv: Pelastus, 2021. Temperamaalaus ja lefkas puulevylle. Kuva: Kuziv.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Kuopion tuomiokirkko

Keskusseurakuntatalo