Enkeleitä - onko heitä?

Herra sanoi: ”Minä lähetän enkelin kulkemaan sinun edelläsi, suojelemaan sinua matkalla ja viemään sinut siihen paikkaan, jonka olen sinulle varannut. Minun enkelini kulkee sinun edelläsi.
(2. Moos. 23: 20, 23)

Joskus epäillään, onko enkeleitä olemassa. Raamattu, kuten tuosta 2. Mooseksen kirjan kohdasta voi nähdä, kertoo vastaansanomattomasti, että kyllä, heitä on. He ovat Jumalan työtovereita, sanansaattajia, jotka välittävät viestiä Jumalalta. Muistamme hyvin, miten Maria sai tietää enkelin kautta, että hänestä tulee Jeesuksen äiti. Sakarias sai enkeliltä tiedon, että he saavat Elisabetin kanssa pojan, josta tulee Johannes Kastaja. Enkeli ilmoitti paimenille Jeesuksen syntymästä ja enkeli kertoi Jeesuksen haudalla, että Hän oli noussut kuolleista. Enkelit toivat mukanaan maailmankaikkeuden tärkeimmät viestit. Ei siis epäilystä, etteikö heitä olisi!

Ja onhan meillä suojelusenkeli! Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, sanotaan Raamatussa (Ps. 91: 11). Enkeli kulkee vierellä ja pitää huolta: vaan ihana enkeli kotihin vie (virsi 971). Jumala huolehtii meistä niin monella tavalla – enkelit ovat siitä yksi esimerkki. Sanotaan, että he myös rukoilevat meidän ihmisten puolesta, ja se on yksi heidän tärkeimpiä tehtäviään. Kiitämme Jumalaa Hänen huolenpidostaan, kiitämme enkeleistä, kiitämme siitä suojasta, jonka he tuovat meille. Oi laps, ethän milloinkaan ottaa sä vois sun kättäsi enkelin kädestä pois (virsi 971).

 

Liisa Penttinen

seurakuntapastori

 

-------------------------------------------------------------------------------

Kuopion tuomiokirkon omat nettisivut on nyt avattu

Tuomiokirkon historiaa ja nykypäivää löytyy nyt oman sivun alta; kuopiontuomiokirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Täältä löytyy myös tuomiokirkon ajankohtaiset tapahtumat,  kuten messut ja konsertit.

 

 

 

Ota yhteyttä

tuomiorovasti, kirkkoherra
Tuomiokirkkoseurakunta
Museokatu 4
70100 Kuopio

Ota yhteyttä

toimistosihteeri, tuomiorovastinsihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Museokatu 4
70100 Kuopio
Enkelipatsas.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Kuopion tuomiokirkko

Postitalon seurakuntakeskus