Kevät laulaa

Keväällä aistit herkistyy tarkkailemaan luontoa monin eri tavoin. Päivät ovat jatkuneet aamut ja illat ovat valoisampia, moni muuttolintu on palannut ja leskenlehdet nuo kevään ensimmäiset kukkijat kurkistelee tien penkoilla. Kevätaurinko lämmittää jo mukavasti ikkunoiden läpi. Talven aikana kertynyt pöly näkyy ikkunoissa ja katupöly leijailee ulkona.

Kevät tuo mieleen lapsuuden ja huolettomuuden. Silloin sai kulkea vapaasti. Hengittää puhdasta ilmaa ilman suojamaskeja. Leikittiin ulkona ja tehtiin puroja. Puron solistessa iloisesti eteenpäin uitettiin siinä kaarnalaivoja. Voin vieläkin aistia menneitä tuoksuja ja kuulla nuo lapsuuden aikaiset ilonkiljahdukset.

Mennyt vuosi on aiheuttanut monille huolia, epävarmuutta tulevasta. Monenlaista ahdinkoa, ilo ja valo on ollut kadoksissa. Pitkän ja raskaan talven jälkeen kevät, auringon lämpö ja lisääntynyt valo tuovat toivoa, iloa ja lämpöä. Valossa ja myös Raamatun sanassa on hyvä levähtää ja siitä saa voimaa. Johanneksen evankeliumissa 8:12 Jeesuksen sanat kertovat meille valon voimasta: ”Minä olen maailman valo. Se joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo”. Jeesus antaa meille jokaiselle toivoa ja lupauksen siitä, että vaikeimpinakin aikoina valo voittaa pimeyden.

”Kevättuuli puhaltakoon pois huolesi, vihreänä versokoon toivo ja uuden elämän hennot nuput vahvistakoon sinua uskomaan, että kesä on lähellä”. (Kantala, Hiltunen, Räntilä &Valtonen 2012, 75.)

Diakoniatyöntekijät kulkevat sinun rinnallasi kun kaipaat kuuntelijaa. Silloin kun sinulla on huolia ja ahdinkoa, mutta myös ilon ja valon päivinä. Otathan rohkeasti yhteyttä meihin. Yhteystietomme löytyvät kohdasta Diakonia - Tukea elämään.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sinua siunaten

Paula Vartiainen, diakoni

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko

Ampujanpolku 2, 70460 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9–15
Seurakuntamestari 040 484 8386

Seurakunnan toimisto
Ampujanpolku 2, 70460 Kuopio
040 484 8379
Asiointi arkisin klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostilla eija.jaatinen@evl.fi
Pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia varten

Hauta- ja puistotoimisto
Siunauskappelintie 3, 70110 Kuopio
040 484 8512
Avoinna arkisin klo 9-15
Papin ja tilan varaukset hautajaisia ja muistotilaisuutta varten

Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri
Suokatu 22 B, 2. kerros, 70100 Kuopio
040 484 8225
Avoinna arkisin klo 9-15
Virkatodistusten tilausLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Vt. kirkkoherra
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Leskenlehti
pixabay

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko