Kirkko ja koti -lehti

Kirkko ja koti on Kuopiossa ja Siilinjärvellä ilmestyvä seurakuntalehti, joka jaetaan ilmaiseksi jokaiseen talouteen Kuopion, Siilinjärven sekä Järvi-Kuopion seurakuntien alueella. Lehti ilmestyy kuun viimeisenä keskiviikkona, paitsi ei heinäkuussa. 

Lehti jaetaan myös talouksiin, joissa on mainoskielto. Sen sijaan jos postiluukussa lukee ”ei ilmaisjakelua”, niin Kirkko ja koti -lehteä ei jaeta.

Posti on muuttanut jakelukäytäntöjään. Postia ei jaeta joka päivä kaikilla alueilla. Tästä syystä myös Kirkko ja koti -lehti saatetaan jakaa koteihin keskiviikkona, torstaina tai perjantaina. Verkossa lehti on luettavissa aina ilmestymispäivänä.

Lue verkkolehteäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jätä lukijapalautetta lehdestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jätä jakelupalauteLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lehtitelineissä lehtiä jaossa

Jokaisella seurakuntatalolla on lehtiä jaossa, ja lisäksi lehti on saatavissa myös seuraavista telinejakelupisteistä:

  • Postitalon seurakuntakeskus
  • Kuopion yliopistollinen sairaala KYS
  • Kauppakeskus Apaja
  • Kauppakeskus Puijon tori
  • Kuopion kirjasto
  • Nilsiän, Karttulan sekä Maaningan yhteispalvelupisteet
  • Tuusniemen seurakuntakoti

Painos on 73 670 kpl.

Tutustu mediatietoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkko ja koti -lehden 110-vuotisjuhlatunnus.
Sidottuja vuosikertoja vuosilta 1913-1937.

Suomen toiseksi vanhin seurakuntalehti

Vuonna 2023 on lehden 110-vuotisjuhlavuosi, lehti perustettiin Siunausta koteihin -nimellä vuonna 1913. Se on Oulun Rauhan Tervehdyksen jälkeen Suomen toiseksi vanhin seurakuntalehti.

Kirkko ja koti -lehden peruslinjana on edelleen se sama, joka sillä oli toimintansa alussa: seurakuntien toiminnasta tiedottaminen sekä uskon peruskysymysten käsittely. 

Kristillisen lehden tehtävänä on myös antaa rakennuspuita uskonelämälle sekä kertoa mahdollisuuksista osallistua seurakunnan toimintaan.

Ilmestyy 11 kertaa vuodessa

Kirkko ja koti -lehti ilmestyy jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona, paitsi heinäkuussa. Postin jakelualueella lehti jaetaan kuukauden viimeisenä keskiviikkona, torstaina tai perjantaina.

Lehti jaetaan kaikille kotitalouksille, joilla ei ole mainos- ja ilmaisjakelukieltoa. VerkkolehtiLinkki avautuu uudessa välilehdessä on luettavissa aina ilmestymispäivänä.

Äänilehti

Seurakunnan Ääni on näkövammaisille tarkoitettu äänilehti. Sieltä voit kuunnella Kirkko ja koti -lehden haastatteluja ja artikkeleita. Vapaaehtoiset lukevat kuukauden välein Kirkko ja koti -lehdestä parhaat palat, ja kuunneltavaa kertyy yhteen äänilehteen noin tunnin verran.  Lehti äänitetään cd-levylle mp3-muodossa.  

Jos haluat tilata Seurakunnan äänen tai olet kiinnostunut muista äänilehdistä tai niiden lukemisesta, voit olla yhteydessä äänilehti- ja apuvälinevastaava Katja Heinoseen puh. 044 061 3161. 

Vinkkaa juttuaiheesta

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita sähköpostilla kirkkojakoti@evl.fi tai voit antaa palautetta verkkolehden palautelomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

  • Kysy, kommentoi, anna palautetta
  • Lahjoita lehdelle juttuidea
  • Lähetä lehdelle risut ja ruusut

Tilaa Kirkko ja koti

Jos haluat tilata lehden Kuopion ja Siilinjärven ulkopuolelle, laita viestiä kirkkojakoti@evl.fi.

Kuopion ja Siilinjärven ulkopuolelle tilattuna lehti maksaa 20 € / vuosi.

Lehden toimituksen yhteystiedot

Ota yhteyttä

Viestintäpäällikkö, päätoimittaja, pastori
Viestintäpalvelut
(017) 158 111
Museokatu 4, PL 1064
70100 Kuopio