Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Urkuri Anu Pulkkisen lähtökonsertti ja messu

Anu Pulkkinen on tullut valituksi Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanttorin virkaan ja hän aloittaa virassaan syyskuun alusta.  Tätä virkaa pidetään yhtenä arvostetuimmista ja julkisuudessa näkyvimmistä kirkkomuusikon viroista Suomen ev.lut. kirkossa.   

Anu Pulkkinen

 

Anu Pulkkinen on toiminut Kuopion tuomiokirkkoseurakunnassa urkurina yhteensä 27 vuotta.  Urkurin rinnalla Tuomiokirkkoseurakunnassa toimivat kanttori ja osa-aikainen työsuhteinen kirkkomuusikko.  Hän on Pohjois-Savon ainoa päätoiminen urkuri. Lisäksi hän on toiminut oman työnsä ohessa myös kirkkomusiikin opiskelijoiden opettajana. 

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan musiikkielämä on myös Anu Pulkkisen, kuten hänen edeltäjiensäkin, aikana ollut tunnetusti korkeatasoista ja laajalti verkostoitunutta. Pulkkisen aikana mm. Tuomiokirkon kesän iltamusiikit ovat jatkuneet korkeatasoisena ja laajasti arvostettuna konserttisarjana, jossa on ollut esiintymässä muusikoita ympäri maailmaa. 

Torstaina 29.6. klo 20 on Tuomiokirkossa Anu Pulkkisen lähtökonsertti "Urkumusiikkia matkani varrelta".  Hän itse toteaa: "Aloitin kirkkomuusikkona Kuopion tuomiokirkkoseurakunnassa 1996, ja urkurin viran sain 2011. Iloa, musiikin hurmaa ja huumaa on mahtunut valtaisat määrät näihin 27 vuoteen. Siirryn musisoimaan Helsingin tuomiokirkkoseurakuntaan tämän vuoden syyskuussa. Soitan tässä lähtökonsertissani itselleni rakasta musiikkia, rakkaassa kirkossa, ihanan soittimen äärellä, juhannusruusujen aikaan".


Sunnuntaina 2.7. klo 10 vietetään messua, joka on hänen ”lähtömessunsa”. Messun jälkeen on Postitalon seurakuntasalissa, Museokatu 4, kirkkokahvitilaisuus, jossa seurakuntalaisilla ja sidosryhmillä on mahdollisuus kiittää Anu Pulkkista ja toivottaa hänelle edelleen menestystä hänen uudessa virassaan Helsingissä. 
 

2023-06-28 10:05:36.0