Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Kirkolliskokoukseen kolme edustajaa Kuopiosta 

Suomen ev.lut. kirkon kirkolliskokousvaalit ja hiippakuntavaltuustovaalit toimitettiin tiistaina 13.2.

Ylhäältä otettu kuva kirkolliskokouksen istuntosalista, penkkiriveissä istuu edustajia, edessä korokkeella ...

Kirkolliskokouksen istunto syksyllä 2023.

Kuopion hiippakunnan alustavan tuloksen mukaan kirkolliskokoukseen Kuopion ev.lut. seurakunnista valittiin pappisedustajaksi kirkkoherra Sanna Husso (Männistön seurakunta) ja maallikkoedustajiksi teologian ja valtiotieteiden tohtori, toimittaja Pekka Niiranen (Kallaveden seurakunta) ja dosentti, yliopistonlehtori Tarja Välimäki (Männistön seurakunta). 

Kirkolliskokoukseen valitaan kaikkiaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. 

Niin ikään tiistaina 13.2. toimitetussa vaalissa Kuopion hiippakuntavaltuustoon valittiin Kuopion ev.lut. seurakunnista kolme pappisjäsentä ja neljä maallikkojäsentä: Männistön seurakunnan kirkkoherra Sanna Husso (Männistön seurakunta), Järvi-Kuopion seurakuntapastori Oona Leiviskä (Järvi-Kuopion seurakunta) ja Alavan seurakunnan kappalainen Juha Välimäki (Männistön seurakunta) sekä maallikoista dosentti, yliopistonlehtori Tarja Välimäki (Männistön seurakunta), teologian ja valtiotieteiden tohtori, toimittaja Pekka Niiranen (Kallaveden seurakunta), kotitalousopettaja Raija Iskanius (Järvi-Kuopion seurakunta) ja kirkkomusiikin ylioppilas, yrittäjä Eero Klaavo (Kuopion tuomiokirkkoseurakunta). 

Tulokset ovat alustavia ja vahvistamattomia. Vaalilautakunnat vahvistavat vaalien tulokset 19.2.2024. 

Uuden kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston toimikausi on neljä vuotta, 1.5.2024–30.4.2028. 

 

Lisätiedot  

Kuopion hiippakunnan kirkolliskokousvaalin ja hiippakuntavaltuustovaalin alustavat tuloksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkolliskokousvaalien alustavat tulokset koko kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

15.2.2024 13.11