Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra Reijo Leino jää eläkkeelle

”Hallinto ei ole se mikä määrittää seurakunnan toimintaa. Ydin on kohtaamisessa ja siinä mitä tehdään yhdessä", painottaa Leino.
Kuvassa rovasti Reijo Leino

Reijo Leino tuli Säyneisen seurakuntaan keväällä 2005 ja seuraavana vuonna Tuusniemen kirkkoherraksi. Hän oli rakentamassa Järvi-Kuopion seurakuntaa alueen neljän muun kirkkoherran kanssa. 

Ennen Kuopioon tuloaan Reijo Leino toimi muun muassa Suomen Lähetysseuran työntekijänä Kolumbiassa ja Venezuelassa. Latinalainen Amerikka on edelleen tärkeä.

Reijo Leino vastasi kotimaahan palattuaan Suomen Lähetysseuran työstä Latinalaisessa Amerikassa, Venäjällä, Baltiassa ja Unkarissa.

Seurakunnan ydin kohtaamisissa

Reijo Leino on toiminut Kuopion yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana. Hän tietää sen kamppailun, joka käydään resurssien riittämisestä ja suuresta rakennusten määrästä johtuvasta korjausvelasta.  

”Hallinto ei ole se mikä määrittää seurakunnan toimintaa. Ydin on kohtaamisessa ja siinä mitä tehdään yhdessä. Jumalanpalveluksessa vapaaehtoisilla on iso merkitys ja heidän vastuullaan voi olla monia tehtäviä. Niukkenevat resurssit voivat vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja syventää rakkautta seurakuntaan. Seurakunta päättää omista toiminnoistaan ja painopisteistään.” 

Rovasti Reijo Leinon lähtösaarna on 2.2. Muuruveden kirkossa kello 10 alkaen. Sen jälkeen vietetään lähtöjuhlaa. 

27.1.2020 10.32