Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Aulikki Mäkinen

Aulikki Mäkinen Turun tuomiorovastiksi

19.11.2020 09.21

Kuopion Männistön seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Aulikki Mäkinen on valittu Turun uudeksi tuomiorovastiksi. 

Aulikki Mäkinen, 53, on kotoisin Turun naapurista Liedosta. Hän valmistui teologian maisteriksi 1992 ja teologian tohtoriksi 2002 Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt pappina Pohjois-Saksassa ja vs. kirkkoherrana Vehmersalmen seurakunnassa. Hän on toiminut myös hiippakuntasihteerinä. Nykyisessä virassaan hän hoitaa Kuopion seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan tehtävää. Hän on ollut kirkkohallituksen täysistunnon jäsen ja kirkolliskokousedustajana vuodesta 2012 lähtien.

Valinnan teki keskiviikkona 18.11. äänestyksen jälkeen Turun tuomiokirkkoseurakunnan 15-jäseninen seurakuntaneuvosto. Aulikki Mäkinen sai 14 ääntä ja Naantalin kirkkoherra Jani Kairavuo yhden äänen. Muut kuusi hakijaa jäivät ilman ääniä.

Turun tuomiokirkkoseurakunnassa on 13 500 jäsentä, 28 työntekijää sekä luottamushenkilöitä ja iso joukko vapaaehtoisia. Kymmenen vuotta virassa toiminut nykyinen tuomiorovasti Heimo Rinne jää eläkkeelle 1.1.2021.

Tuomiorovasti on Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin jäsen ja Turun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra. Tuomiorovasti toimii tarvittaessa arkkihiippakunnan piispan tai arkkipiispan sijaisena.