Kristus itse antoi seurakunnalle lähetystehtävän

Lähetystyö on evankeliumin eli ilosanoman levittämistä sanoin ja teoin (Matt. 28: 16–20). Jeesuksen esimerkin mukaisesti se on myös kaikkein heikoimpien auttamista sekä paremman elämän puolesta toimimista kaikkialla maailmassa. Saamme olla mukana omalta osaltamme toteuttamassa lähetystehtävää niillä lahjoilla, voimavaroilla ja taidoilla, joita olemme Jumalalta saaneet. Lähetystyötä voi tukea rukoilemalla nimikkolähettiemme ja -kohteidemme puolesta ja tukemalla tätä työtä taloudellisesti.

Lähetysrengas

Lähetysrenkaan jäsenet tukevat seurakunnan nimikkolähettien ja -kohteiden työtä. Jäsenet saavat lähetystyön kuulumiset kotiin 4 kertaa vuodessa. Jäsenyys on maksuton. Lähetysrengaspostin saat postitse kirjeenä tai halutessasi sähköpostiisi pdf-tiedostona.

Lähetysrenkaan jäseneksi pääsee ottamalla yhteyttä työntekijöihin tai lähettämällä tiedon sähköpostilla Anna Väätäiselle.

Lue lähetystyöntekijöidemme tuoreimmat terveiset.

Palmujen lähettiperheen elämää voit seurata täältä.

Sirpa Rissasen kuulumisia voit seurata täältä.

Global Action

Global Action on ryhmä nuorille aikuisille ja aikuisille. Sen tarkoituksena on käynnistää Kuopiossa toimintaa, joka muuttaa maailmaa oikeudenmukaisemmaksi.

Toiminta on vapaaehtoisvetoista ja ryhmän itsensä suunnittelemaa ja toteuttamaa. Ryhmän ohjelmassa voi olla mm. tempauksia, talkoita, lähetystyöntekijöiden tapaamisia, vierailuja ja opintomatkoja. Toimintaa ei ole mietitty valmiiksi, vaan osallistujat voivat vaikuttaa ja ideoida sitä haluamaansa suuntaan. Jokainen voi tehdä tekoja toivon ja hyvän lisäämiseksi.

Ryhmän toiminta on osa Kuopion seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran toimintaa. Tuki kansainväliselle työlle kanavoituu Lähetysseuran kautta.

Lähetyspiirit

Piirin aikana tehdään ja ollaan yhdessä, rukoillaan, rupatellaan, juodaan kahvit ja laulellaan. Seurakunnan työntekijät vierailevat piireissä, mutta pääsääntöisesti piirit toimivat vapaaehtoisvoimin.

Keskustelun aiheita ovat muun muassa nimikkolähettiemme kuulumiset, ajankohtaiset tapahtumat ja elämä yleisestikin.

Tärkeää on, että jokainen saa olla mukana juuri niin kuin itse haluaa. Tule rohkeasti mukaan.

Lähetys- ja rukouspiiri

Alavan kirkon alasali (käynti alapihan kautta) parittomien viikkojen ti klo 18- 19.30, ajalla 10.9. - 17.12.2019
Yhteyshenkilö Sakari Kainulainen, p. 040 502 8558. 

Toivoa naisille–piiri

Kipinäkatu 32. Yhteyshenkilönä Elisabet Kivioja, p. 040 509 3732. Kerran kuukaudessa klo 18–19.30, tiistaisin 20.8., 17.9., 15.10., 12.11. ja 10.12

Piirissä rukoillaan rukouskalenterin mukaan erityisesti maailman naisten puolesta.
Toivoa naisille -työ järjestyy Suomessa Sansan kautta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalaharin lapsia. Kuva: Maria Stirling.
Kalaharin lapsia. Kuva: Maria Stirling.
Vs. rovastikuntapastori
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

vs. rovastikuntapastori 31.12.2019 saakka

Vs. nuorisotyönohjaaja/kansainvälisentyön sihteeri
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 Kuopio

vs. nuorisotyönohjaaja ajalla 8.1.2017 - 31.12.2019