Lähetystyö ja kansainvälinen diakonia

Jeesus sanoo: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti (Matt 28: 18-20) .

Yhteinen perustehtävä kotiseurakunnassa ja lähetyskentillä

Jeesuksen antaman käskyn mukaan lähetys on seurakunnan perustehtävä.  Jeesuksen opetuslapsiksi kastettuina meistä jokainen on kutsuttu tähän tehtävään. Seurakunnan jäseninä olemme sitoutuneet viemään eteenpäin evankeliumin ilosanomaa Jumalan pelastavasta armosta ja rakkaudesta. 

Jeesuksen antama tehtävä toteutuu myös lähettäessämme nimikkolähettejä työhön eri puolille maailmaa. Heidän työnsä on tärkeää. Rukoilemme kotiseurakunnassamme heidän puolestaan ja annamme tukemme heidän työlleen.  

Sinulle on paikka lähetystyössä

Esirukous seurakuntamme nimikkolähettien puolesta sekä kansainvälisten lähetysjärjestyöjen puolesta on tärkein tehtäväsi.

Tällä hetkellä lähetystapahtumat ja vapaaehtoistoiminta on koronan vuoksi tauolla, mutta jos olet kiinnostunut lähetystilaisuuksista, -tapahtumista tai vapaaehtoistehtävistä, ota yhteyttä lähetyssihteeri Katri Heikkiseen tai lähetyspappi Miia Gabeliin. Voimme miettiä yhdessä, mikä olisi juuri sinun näköisesi paikka osana seurakuntamme lähetystyötä.  

Taloudellista tukea tarvitaan

Koronan aiheuttama poikkeustilanne on vähentänyt kirkkomme kolehtituottoja merkittävästi. Näin ollen myös lähetysjärjestöjen kolehtivarojen kautta saama taloudellinen tuki on pienentynyt olennaisesti. 

Avuntarve maailmalla ei ole kuitenkaan vähentynyt - päinvastoin: koronatilanteesta johtuvat negatiiviset vaikutukset haavoittavat erityisesti maailman köyhimpiä yhteiskuntia ja siellä asuvien ihmisten elämää.

Pienikin apu on tärkeä! Mikäli haluat tukea järjestöjä niiden tärkeässä tehtävässä, voit tehdä haluamasi kokoisen lahjoituksen alla olevien linkkien kautta:

Lahjoitus Pipliaseuralle 

Lahjoitus Suomen Lähetysseuralle

Lahjoitus SLEY:lle

Lahjoitus Kansanlähetykselle

Lahjoitus Kylväjälle

Lahjoitus Sansalle

Lahjoitus Kirkon Ulkomaanavulle

 

Lähetysmyynti

  • Lähetystori Karttulassa maanantaisin ja lauantaisin klo 9-13 (Torin laidalla, OP:n pääoven vierestä portaat alas).
  • Lähetystori Ilonpisara Maaningalla on avoinna pe ja la klo 10-14, (Satamatie 5).

Kirpputorit ottavat vastaan hyväkuntoista tavaraa myymälöiden aukioloaikoina.

Lähetystili

Kallaveden seurakunnan lähetystyötä voit tukea esirukouksin, postin välityksellä, osallistumalla lähetystyön tapahtumiin ja toimintaan sekä tukemalla nimikkotyötämme taloudellisesti.

Kallaveden seurakunnan lähetystili: Nordea FI 92 202 7180 0035 217
Viestinä tilisiirtoon: Kallaveden srk. yleinen lähetyskannatus nro 2260/3.
 

Kirkko Angolassa, jonka ympärillä on aita ja sini/puna  teltta pihassa. Taivaalla on sateenkaari
Okamundomban kirkko Angolassa Kuva: Helena Soininen, Kirkon kuvapankki

Ota yhteyttä

Lapsityönohjaaja, lähetyssihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Perhetoiminnan työalavastaava.

2. Kappalainen
Kallaveden seurakunta
Kuopio

Kallaveden seurakunnan kaupunkialueen aluepappi, lähetystyö