Poukama – pohjoisen alueen toiminnan keskus

Poukaman leirikeskuksessa järjestetään Kuopion ev.lut. seurakuntien leirejä, ryhmätoimintaa ja kokouksia. Puijon seurakunnalle se on pohjoisen alueen toiminnallinen keskus.

Poukaman tapahtumia myös facefookissa

 

Älä jää yksin – tule ystävänpäiväkerhoon

Ystävänpäiväkerho kokoontuu viikoittain. Ohjelma alkaa yhteisellä lounaalla klo 11, jonka jälkeen klo 12 syvennytään vierailevan alustajan johdattamana eri elämänkysymysten äärelle. Lisätietoja Ystävänpäiväkerhosta saa diakoniatyöntekijä Riitta Murtorinteeltä.
 

Syvenny sanan äärelle - Raamattutuokiot

Raamattutuokiossa Poukamassa pysähdytään kerran kuukaudessa Raamatun äärelle. Papin johdolla pohditaan yhdessä edellisen sunnuntain Raamatun tekstien merkitystä. Alustuksen jälkeen jaetaan mieleen nousseita ajatuksia ja kysymyksiä. Raamattutuokiot ovat osa ystävänpäiväkerhon toimintaa, jossa lounas on klo 11 ja raamattutuokio alkaa klo 12.

 

Hellitä hetkeksi – tule Poukaman Takkailtaan...


Kevään 2019 takkaillat ovat keskiviikkona 23.1., 20.2., 20.3., 10.4. ja 15.5. klo 19.00 – 21.00 Poukaman leirikeskuksen Takkatuvalla.

Takkaillassa voi ladata akkujaan takkatulen, iltapalan, saunomisen ja sanan äärellä.

Takkailtojen vastuuhenkilönä toimii seurakunnan vapaaehtoinen Heli Nuutinen p. 040 7480530.

... tai Poukaman lauluiltaan

Mitä lauluja haluaisit yhdessä?
Kevään 2019 lauluillat:

keskiviikkona 23.1. klo 18.30 – 20.30

keskiviikkona 27.2. klo 18.30 – 20.30

keskiviikkona 24.4. klo 19.00 – 21.00

keskiviikkona 8.5. klo 18.30 – 20.30

Poukaman leirikeskuksen Päärakennuksessa. Iltatee.

Lauluiltojen vastuuhenkilö on Erkki Pesonen p. 0405831399

 

Pulkkamäkeä, makkaraa, sanaa ja ehtoollista – perheiden Poukama

Poukamassa järjestetään kuukausittain johonkin teemaan liittyvä tapahtuma. Esimerkiksi helmikuussa on jo perinteeksi muodostunut koko perheen yhteisvastuu –talvitapahtuma pulkkamäkineen, napakelkkoineen ja poniajeluineen! Muutaman kerran keväällä ja syksyllä vietetään myös ehtoollisjumalanpalvelusta, eli messua.  

Pohjoisen alueen toiminnasta vastaavat työntekijät teologian maisteri Henrik Pääkkönen, diakoniatyöntekijä Riitta Murtorinne ja vs.kanttori Eveliina Modinos.

Muun Pohjoisen alueen toiminta

Kirkkovenesoutu - yhteisöllinen elämys

Kesä-heinäkuussa järjestetään kirkkovenesoutu yhteistyössä Siilinjärven seurakunnan kanssa. Vuoro vuosin soudamme Karhonsaareen ja Tomperin saareen. Saaressa vietetään kansanlaulukirkkoa, paistetaan makkaraa nuotiolla, sekä juodaan nokipannulla valmistetut kirkkokahvit.

”Nyt metsä kirkkoni olla saa” –kansanlaulukirkko Puijonnokan laavulla

Elo-syyskuun taitteessa vietettävän Puijo liikuttaa –tapahtuman yhteydessä järjestetään Puijon selänteen henkeä salpaavan kauniissa maisemissa kansanlaulukirkko. Kirkonmenojen jälkeen nautitaan makkarat ja nokipannukahvit.

Seurakuntapiirit Ranta-Toivalassa – kohtaamista kodeissa

Seurakuntamme pohjoisimmalla alueella, vahvasti yhteisöllisessä Ranta-Toivalassa on vuosikausia kokoontunut seurakuntapiiri eri kodeissa. Seurakuntapiiri on kaikille avoin kokoontuminen sanan ja seurustelun sakramentin äärellä. Ranta-Toivalassa pidetään myös tammikuussa perinteiset kinkerit.

 

Rukouspiiri kodissa

Päivärannassa kodissa kokoontuva rukouspiiri. Tiedustelut Kaija-Liisa Honkanen p. 0443442648


 

Metsäkirkko
Metsäkirkko Puijonnokan laavulla elokuussa 2015 Kuva Joona Saraste
Diakoniatyöntekijä
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
vs. seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Pohjoinen aluetyö, diakoniatyö. 30.6.2019 saakka