Vapaaehtoiset

Olet lämpimästi tervetullut toimimaan Männistön seurakunnassa vapaaehtoisena.  Ota yhteyttä ja tuo omat lahjasi käyttöön. Kun auttaa ja palvelee muita, tulee itsekin monella tapaa autetuksi.

Diakoniatyön vastuuryhmä

Diakoniatyön vastuuryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa pähkäilemään, miten diakoniatyötä pitäisi kehittää ja mihin päin voimavaroja suunnata. Jäsenet osallistuvat myös diakoniapuolen tapahtumiin ja avustavat niissä itselleen sopivalla tavalla. Seurakuntaneuvosto nimeää ryhmän nelivuotiskaudeksi.

Jumalanpalvelusavustajat

Männistön seurakunnan messuissa palvelee tällä hetkellä viisi eri vastuuryhmää, joilla kullakin on vastuu messussa pari kertaa keväällä ja pari kertaa syksyllä. Vastuuryhmästä osa avustaa ehtoollisenjaossa, osa lukee tekstejä, osa kerää kolehtia tai laulaa. Ehtoollispikareiden pesut ja aulakahvien tarjoilu kuuluu myös vastuuryhmän tehtäviin. Ryhmän ikähaitari voi olla vauvasta vaariin.

Keittiöryhmä

Keittiöryhmä kattaa, tarjoilee ja tiskaa kirkon emäntien apuna erilaisissa ruokailutapahtumissa sekä avustaa heitä kirkkokahvien laittamisessa.

Kirkkokaveritoiminta

Kirkkokaverit auttavat mm. ikäihmisiä pääsemään helpommin kirkkoon. Kirkkokaveri tarjoaa kirkossakäyntiseuraa samalla kun kuljettaa kyydin tarpeessa olevan omalla autollaan kirkkoon tai kävelee kirkkomatkan yhdessä autettavan kanssa. Lisätietoja diakoni Anne-Mari Mertanen

Lähetystyön ja kansainvälisen työn toimijat

Lähetystyön toimikunta ideoi lähetys- ja kansainväliseen työhön liittyviä tapahtumia ja toimintaa. Kätevät kädet -käsityöpiirissä valmistetaan käsitöitä ja askarteluja myyntiin lähetystyön hyväksi. Miesten piiri tukee kummilasta Kambodzassa.

Ystävätoiminta

Ystävätoiminta on tavallisen ihmisisen taidoin tehtävää auttamista, tukemista ja kuuntelemista, luottamuksellisesti. Vapaaehtoistyöntekijällä on mahdollisuus saada työnohjauksellista ohjausta ja koulutusta tehtävään. Vapaaehtoiset ystävät ohjataan apua tarvitsevien luokse diakoniatyöntekijän kautta. Lähde sinäkin mukaan auttamaan tai kerro, jos tarvitset itsellesi ystävää, tai olet huolissasi lähimmäisestä. Lisätietoja diakoni Anne-Mari Mertanen 

Piirien vetäjät ja leiriavustajat

Männistön seurakunta järjestää ryhmätoiminnan lisäksi leiriä ja retkiä. Anna lahjasi yhteiseen käyttöön seurakuntasi hyväksi, ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi avustajaksi tai ryhmän vetäjäksi.

Somistajat

Somistajat ovat huolehtineet Pyhän Johanneksen kirkon sisätilojen koristelusta kirkon valmistumisesta lähtien. Ryhmäläiset vastaavat pareittain kerran kuussa viikonlopun ajan alttarikukkien ja kastepöytäkimppujen esille laittamisesta.

Tuolinkääntäjät

Tuolinkääntäjät kääntävät isojen konserttien alla kirkkosalin tuolit  kuoroparvelle päin ja tapahtuman jälkeen takaisin. Ryhmä on erilaisissa avustustehtävissä isojen perhe- ja joulutapahtumien aikaan parkkialueen liikenteen ohjauksesta lähtien. Tuolinkääntäjille on myös risusavottaa ja muita satunnaisia tehtäviä.

Yhteisvastuukerääjät

Vuosittain kerättävä valtakunnallinen evankelis-luterilaisen kirkon suurkeräys, Yhteisvastuukeräys, on loistava mahdollisuus osoittaa lähimmäisenrakkautta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ryhdy sinäkin Yhteisvastuun lipaskerääjäksi tekemään hyvää yhdessä Männistön seurakunnan kanssa. Lisätietoja diakoni Paula Vartiainen

Mäntytuvan vapaehtoiset

Asukastupa Mäntytupa on arkisin auki klo 8-14. Tuvalla on vastuunkantajina useita vapaaehtoisia juttelemassa, kahvia tarjoilemassa. Seurakunnan vastuupäivät on ma, ke, pe. Yleensä paikalla on myös diakoni Paula Vartiainen tai pastori Heikki Hyvärinen. Olet tervetullut tuomaan palveluksesi toisten hyväksi. Ota yhteys Heikki-pappiin p. 040-4848397.

Nuori tyttö ulkoilee rollaattorin avulla liikkuvan iäkkään näisen kanssa.
Kuva: Kirkon kuvapankki / Janne Reinikainen

Ota yhteyttä

Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio