Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ilmentää Jumalan läsnäoloa, konkreettista ja todellista yhteyttä Jumalan ja kokoontuneen seurakunnan välillä. Saarna ja ehtoollisen vietto ovat  Jumalan kohtaamisen keskeisiä muotoja.

Jumalanpalveluksessa usko saa ravintoa, mutta Jumala on yhtä lailla läsnä myös arkipäivän elämässämme, sen kaikessa rikkaudessa ja monimuotoisuudessa. 

Suununtaisin ja pyhäpäivisin olevat messut tai sanajumalanpalvelukset kokoavat eri seurakunta-alueilla seurakuntalaisia yhteiseen pyhäpäivän viettoon. Tule sinäkin hiljentymään hetkeksi!

Erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa pääset kuuntelemaan näkemyksiä uskosta, Raamatusta ja kristillisestä elämästä. Esimerkiksi raamattu- tai rukouspiirissä pääset kokemaan yhteisöllisyyttä toisten ihmisten kanssa. Eri seurakunnissa on myös keskusteluryhmiä, tapahtumia, kutsutilaisuuksia, liikuntaa, auttamistyötä, kuoroja jne.

Kuopion seurakunnissa on myös useita erityisjumalanpalveluksia eli muun muassa Tuomasmessu, Hiljaisuuden messu ja Perjantaimessu sekä perhemessuja ja lasten ja koululaisten jumalanpalveluksia.

Lue lisää jumalanpalveluksista

 

 

Avoin virsikirja Kuopion tuomiokirkossa.