Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Lähetys eli missio kuvaa kirkon tehtävää evankeliumin julistamiseksi ja lähimmäisen palvelemiseksi koko maailmassa: evankeliumia julistetaan sanoin ja teoin. Oma kirkkomme on myös lähetystyön tulosta: missiolla on kirkko ja kirkolla on missio. Kaikki kristityt on kutsuttu levittämään Jumalan rakkauden sanomaa ja todellisuutta eteenpäin.  Seurakuntaa lähetystehtävän toteuttamisessa auttavat lähetysjärjestöt sekä Kirkon Ulkomaanapu.

Puijon seurakunnalla on nimikkosopimukset  kirkkomme viiden virallisen lähetysjärjestön kanssa. Sopimuksissa määritellään osapuolten oikeudet, velvollisuudet, tehtävät ja niihin liittyvät sovellutukset. Seurakunnan puolelta velvollisuuksiin kuuluu sopimuskohteiden taloudellinen avustaminen. Taloudellinen avustus muodostuu vapaaehtoiskannatuksesta sekä kirkollisverovarojen osuudesta.

Saamme olla mukana toteuttamassa lähetystehtävää niillä lahjoilla, voimavaroilla ja taidoilla, joita olemme Jumalalta saaneet. Lähetystyötä voi tukea rukoilemalla nimikkolähettiemme ja -kohteidemme puolesta ja tukemalla tätä työtä taloudellisesti. 

 

Midinetti käsityö-lähetyspiiri kokoontuu; 7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12. klo 13-14.30 kerhohuone 4, nuorisotalon puolella.

Piirissä vaihdetaan kuulumisia, kahvitellaan, valmistaudutaan myyjäisiin ja kuullaan lähetystyön ajankohtaisia uutisia. Tervetuloa mukaan!

Kuopion seurakuntayhtymän yhteiset Porkkanamarkkinat järjestetään tänä syksynä 24.9. Puijon kirkolla klo 11-13. 

Israelpiiri kokoontuu; 14.9., 12.10. ja 16.11. klo 14-15.30 seurakuntasalissa. Piirissä kahvitellaan ja vaihdetaan kuulumisia ja vierailijoita on Israel

teemaan liittyen. Risto Helle antaa lisätietoja piirin toimintaan liittyen p.050-3767076.

 

Miten voin tukea lähetystyötä?

Voit osallistua Puijon seurakunnan lähetystyöhön tukemalla taloudellisesti nimikkolähettien ja nimikkokohteiden työtä.

Puijon kirkon lähetyskynttelikkö ja näkymä kirkkosaliin

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä/lähetyssihteeri
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Puijon seurakunnan diakoniatyöntekijä/lähetyssihteeri (50 %), kansainvälisen työn koordinaattoriksi (50 %) ajalla 1.1.2021 -
31.12.2022

Kappalainen
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Yhteisen kirkkovaltuuston, yhteisen kirkkoneuvoston ja Puijon seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen
Puijon seurakunta