Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on hyvä ajankohta miettiä omaa tapaansa olla osana ryhmää, tutustua kotiseurakunnan toimintaan, pohtia omia ajatuksia uskosta ja ottaa vastuuta rippikouluun liittyvistä asioista. Yhdessä pelaaminen, leikkiminen, laulaminen ja hiljentyminen ovat osa hyvää rippikoulukokemusta.

Jokaiselle 15 vuotta täyttävälle on varattuna paikka oman seurakunnan leiririppikouluryhmistä. Perustellusta syystä (esim. koulukaverit tai toive talvilomariparista) voit hakea myös jonkun muun, kuin oman seurakuntasi riparille, mutta paikkoja ei välttämättä riitä muille kuin oman seurakunnan jäsenille. Mikäli mikään oman seurakuntasi vaihtoehdoista ei sovi sinulle tai jos et koe leirimuotoista riparia omaksesi, voit hakeutua myös Kuopion seurakuntien yhteisesti järjestämiin rippikouluihin kuten vaellus-, pienryhmä-, päivä- tai iltarippikouluihin. Myös monet kirkkomme järjestöt järjestävät omia leirejään. 

Hyvää rippikouluaikaa!

Katso tietoja Kuopion ev.-lut. seurakuntayhtymän rippikouluista.

 

Männistön seurakunnan rippikoulut 2021 

 

RYTKY 1 

Leirijakso 9.-16.6.

Konfirmaatio su 20.6. klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

 

RYTKY 2

Leirijakso 28.7.-4.8. 

Konfirmaatio su 8.8. klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

 

Molempien ryhmien rippikoulu alkaa su 31.1. klo 10 Pyhä Johanneksen kirkossa messulla, jonka jälkeen lounas ja ryhmien tapaamiset. 

 

 

Aikuisrippikoulut

Mikäli haluat käydä aikuisena rippikoulun, järjestyy se ottamalla yhteyttä oman seurakunnan pappiin ja sopimalla yksityisrippikoulusta. Yksityisrippikouluun kuuluu muutamia tapaamisia, itsenäistä opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden käydä ehtoollisella, toimia kummina, avioitua kirkollisesti ja äänestää ja asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

 

Rippikouluryhmä ulkona
Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Seurakuntapastori
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio