Tervetuloa rippikouluun!

Jokaiselle viisitoistavuotta täyttävälle on varattuna paikka oman seurakunnan rippikouluryhmistä. Perustellusta syystä voit hakea myös jonkun muun kuin oman seurakuntasi riparille. Mikäli mikään oman seurakuntasi rippikouluvaihtoehdoista ei sovi sinulle, tai jos et koe leirimuotoista riparia omaksesi, voit hakeutua myös Kuopion seurakuntien yhteisesti järjestämiin rippikouluihin kuten vaellus-, pienryhmä-, päivä- tai iltarippikouluihin. Myös monet kirkkomme järjestöt järjestävät omia leirejään, joista saat tietoa suoraan järjestöiltä. Rippikoulun voi suorittaa myös yksityisesti keskustelemalla papin kanssa.

Rippikouluvuosi on ainutlaatuista aikaa elämässä. Rippikoulun aikana saat olla osa yhdessä toimivaa ryhmää ja pohtia elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten kanssa.

Hyvää ja ainutlaatuista rippikouluaikaa!

Tietoja Kuopion ev.-lut. seurakuntayhtymän rippikouluista.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Männistön seurakunnan rippikoulut 2023

RYTKY 1

Leirijakso 14.-21.6. Rytkyn leirikeskuksessa
Konfirmaatio lauantaina 1.7.2023 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

Rytky 1 rippikoulu on musiikkipainotteinen.

RYTKY 2

Leirijakso 21.-26.6. Rytkyn leirikeskuksessa
Konfirmaatio lauantaina 1.7.2023 klo 13 Pyhän Johanneksen kirkossa

RYTKY 3

Leirijakso 26.7.-2.8. Rytkyn leirikeskuksessa
Konfirmaatio lauantaina 5.8.2023 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

Kaikkien ryhmien rippikoulu alkaa sunnuntaina 29.1.2023 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa messulla, jonka jälkeen on oman ryhmän ensimmäinen lyhyt tapaaminen. 

Aikuisrippikoulu

Mikäli haluat käydä aikuisena rippikoulun, järjestyy se ottamalla yhteyttä pappi Milla Huttuseen p.0404848431 tai milla.huttunen[at]evl.fi. Yksityisrippikouluun kuuluu muutamia tapaamisia papin kanssa sekä itsenäistä opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden käydä ehtoollisella, toimia kummina, avioitua kirkollisesti ja äänestää ja asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Rippikouluryhmä ulkona
Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio