Tervetuloa rippikouluun!

Jokaiselle viisitoistavuotta täyttävälle on varattuna paikka oman seurakunnan rippikouluryhmistä. Perustellusta syystä voit hakea myös jonkun muun kuin oman seurakuntasi riparille. Mikäli mikään oman seurakuntasi rippikouluvaihtoehdoista ei sovi sinulle, tai jos et koe leirimuotoista riparia omaksesi, voit hakeutua myös Kuopion seurakuntien yhteisesti järjestämiin rippikouluihin kuten vaellus-, pienryhmä-, päivä- tai iltarippikouluihin. Myös monet kirkkomme järjestöt järjestävät omia leirejään, joista saat tietoa suoraan järjestöiltä. Rippikoulun voi suorittaa myös yksityisesti keskustelemalla papin kanssa.

Rippikouluvuosi on ainutlaatuista aikaa elämässä. Rippikoulun aikana saat olla osa yhdessä toimivaa ryhmää ja pohtia elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten kanssa.

Hyvää ja ainutlaatuista rippikouluaikaa!

Tietoja Kuopion ev.-lut. seurakuntayhtymän rippikouluista.

Männistön seurakunnan rippikoulut 2021 

 

RYTKY 1 

Leirijakso 9.-16.6.2021 Rytkyn leirikeskuksessa

Konfirmaatio sunnuntaina 20.6.2020 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

 

RYTKY 2

Leirijakso 28.7.-4.8.2020 Rytkyn leirikeskuksessa 

Konfirmaatio sunnuntaina 8.8. klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

 

Molempien ryhmien rippikoulu alkaa sunnuntaina 31.1.2021 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa messulla, jonka jälkeen on oman rymän ensimmäinen lyhyt tapaaminen. 

 

 

Aikuisrippikoulu

Mikäli haluat käydä aikuisena rippikoulun, järjestyy se ottamalla yhteyttä pappi Sanna Mertaseen p.0404848398 sanna.mertanen[at]evl.fi. Yksityisrippikouluun kuuluu muutamia tapaamisia papin kanssa sekä itsenäistä opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden käydä ehtoollisella, toimia kummina, avioitua kirkollisesti ja äänestää ja asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

 

Rippikouluryhmä ulkona
Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Kouluyhteistyö Viransijaisuus 30.4.2021 saakka.

Seurakuntapastori
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio