Nimikkokohteet ja  nimikkolähetit

Thaimaan ev.lut. kirkko

Thaimaan ev.lut. kirkko on pieni mutta kasvava kirkko. Suomen Lähetysseuran kautta tuemme uusien kirkon työntekijöiden koulutusta ja maanpohjoisosassa sijaitsevan Mukdahanin seurakunnan työtä erityisesti kielivähemmistöön kuuluvien lasten parissa.

Raamatunkäännöstyö Namibiassa ja Angolassa

Namibiassa ja Angolassa tehdään uutta raamatunkäännöstä useille kielille. Me tuemme Suomen Pipliaseuran kautta Namibiassa tehtävää raamatunkäännöstyötä ndongan ja kwanjaman kielille. Näin nuoret saavat nykykielisen Raamatun, jota heidän on helpompi ymmärtää. 1.1.2023 alkaen Puijon seurakunta saa nimikkolähetiksi Riikka Halme-Bernekingin. Hän työskentelee edellämainitussa raamatunkäännöstyössä.

Maria Stirlingin työ Botswanassa ja Angolassa

Nimikkolähettimme Maria Stirling työskentelee Botswanan sekä Angolan luterilaisissa kirkoissa Suomen Lähetysseuran työntekijänä. Hän kouluttaa ja innostaa kirkon työntekijöitä ja vapaaehtoisia heidän tehtävissään sekä vastaa hankkeista molemmissa maissa. 

Jordanian ja Pyhän Maan luterilainen kirkko

Jordanian ja Pyhän Maan luterilainen kirkko (ELCJHL) on pieni vähemmistökirkko, joka toimii Jordaniassa ja palestiinalaisalueilla. Kirkon kouluissa voi opiskella lastentarhasta lähtien aina ylioppilaaksi saakka. Oppilaat tulevat sekä kristityistä että islamilaisista kodeista ja oppivat tuntemaan toisiaan. Rauhan ja sovinnon kasvatus on koulujen opetusohjelmassa keskeinen. Tuemme erityisesti Ramallah’n seurakunnan Toivon koulun oppilaita Suomen Lähetysseuran kummitoiminnan kautta.

Jukka ja Kaisa Sadeharjun työ Papua-Uudella-Guinealla

Nimikkolähetit Jukka ja Kaisa Sadeharju ovat Suomen evankelis-luterilaisen Kansanlähetyksen työntekijöitä. He toimivat raamatunkäännöstyöntukitehtävissä Papua-Uudella-Guinealla Ukarumpassa. Maassa on useita kieliä, joille Raamattua ei ole vielä käännetty. Sadeharjun perhe on palannut suomeen ja Puijon seurakunnan kanssa tehty nimikkosopimus päättyy 31.12.2022.

Arabiankielinen SAT 7-mediakanava

Arabiankielinen SAT 7-mediakanava tavoittaa ihmisiä alueilla, joihin on vaikea päästä. Tuemme mediakanavan työtä Medialähetys Sanansaattajien kautta.

Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa tehtävä yhteistyö

Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa tehty nimikkokohdesopimus Mongolian vammaistyössä päättyy 31.12.2022. Seurakuntamme on tehnyt nimikkosopimuksen Liisa ja Mikko Puhalaisen kanssa 1.1.2023 alkaen. He toimivat pakolaistyössä Kreikassa.

 

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä/lähetyssihteeri
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Puijon seurakunnan diakoniatyöntekijä/lähetyssihteeri (50 %), kansainvälisen työn koordinaattori (50 %) 31.12.2024 saakka.