Palveluoperaatio Saapas

Palveluoperaatio Saapas vastaa valtakunnallisesti nuorten välittömään sosiaaliseen, psyykkiseen tai fyysiseen avun tarpeeseen. Lisätietoa löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

TapahtumaSaapas

Vapaaehtoisten koulutus järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kuopiossa, Vanhalla Pappilalla.

Koulutuspäivät ovat:

  • pe 17.5. klo 16-19
  • la 18.5. klo 11-16
  • la 1.6. päivystyvuoro koulujen päättäjäisillassa/yössä

Miten pääsen mukaan:

Saappaan täysi-ikäiset, koulutetut vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän ehdoillaan siellä missä he ovat. Saappaan vapaaehtoiset päivystäjät kulkevat nuorten rinnalla kaduilla kuunnellen, auttaen ja opastaen. Saapaslaisilla on aikaa kaduilla ja verkossa juuri niille nuorille, jotka tarvitsevat huolenpitoa, apua tai juttukaveria.

Vapaaehtoisia tukevat Saapas-ryhmien vastaavat ohjaajat, jotka ovat seurakuntien työntekijöitä.

Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä. Lasten ja nuorten keskus koordinoi Saappaan toimintaa valtakunnallisesti.

Kuvassa palveluoperaatio saappaan logo, jossa on saapas.

Saapas Kuopiossa

Kuopion Saapas on toiminut aiemmin NettiSaappas. Tällä hetkellä NettiSaapas on tauolla, mutta Kuopiossa ollaan aloitettu Sekasin chat-päivystykset työntekijävoimin. Sekasin chattiin on mahdollista päästä päivystämään myös vapaaehtoisena. Tästä kerromme lisää mielellämme!

Toukokuussa 2024 järjestetään TapahtumaSaapas vapaaehtoisten koulutus. Kaikki halukkaat täysi-ikäiset pääsevät toimintaan mukaan vapaaehtoiseksi koulutuksen käytyään. TapahtumaSaappas tarkoittaa nuorten kohtaamista Kuopiossa järjestettävien festareiden, tapahtumien yms. aikana. Tarkoituksena on olla Saapas aikuisina siellä, missä nuoretkin kokoontuvat.

Saappaan toiminta-ajatuksena on kohdata nuoria siinä ympäristössä, missä he liikkuvat vapaa-ajallaan. Tärkein ominaisuus vapaaehtoisille onkin kiinnostus nuorista ja heidän kuulumisistaan. Alkuun pääsee yleensä netissä ja livenä yksinkertaisella "Mitä kuuluu?" kysymyksellä.

Toiminnassa tarvittavat taidot ja tiedot opetellaan yhdessä koulutuksissa. Saapas-päivystäjät liikkuvat aina pareina tai ryhmänä, ja heidät on helppo tunnistaa Saapas-logosta. 

Saapas-toiminnassa määrittelet itse kuinka paljon aikaasi olet valmis vapaaehtoistyöhön käyttämään. Vuorosi pääset siis itse valitsemaan oman kalenterisi mukaisesti. Vapaaehtoistoiminta sopiikin siis eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille.

Olet erityisen tervetullut mukaan vapaaehtoiseksi!

NettiSaapas

Toiminta on tällä hetkellä tauolla. Mikäli olisit kiinnostunut toimimaan NettiSaappaassa ole yhteydessä vastaaviin työntekijöihin ja kysy lisää!

Nuoria juttelemassa Saapas-työntekijän kanssa.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja, ympäristövastaava
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 KUOPIO
nuorisosihteeri
Seurakuntatyön erityispalvelut
Kuninkaankatu 12
70100 Kuopio