Jumalanpalvelus - Jumalan ja toistemme kohtaamisen paikka

Seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen pyytämään ja saamaan voimaa elämään. Siinä Jumala itse kohtaa ihmisen sanan ja ehtoollisen kautta. Tärkeää on myös se, että ihmiset kohtaavat toisensa Jumalan kasvojen edessä. Jumalanpalvelus jatkuu arjessa kunkin omassa elämänpiirissä lähimmäisten palvelemisena.

Messu tai sanajumalanpalvelus kirkossa pyhäpäivinä klo 11.00

Puijon kirkon pyhäpäivien jumalanpalvelus alkaa klo 11.00 Puijon kirkossa, Taivaanpankontie 3.

Poikkeusoloista huolimatta pääsemme nyt viettämään messua yhdessä tietyin rajoituksin. Turvallisuus- ja hygieniaohjeet ovat voimassa edelleen. Kun jokainen huolehtii riittävästä etäisyydestä toisiin ja omasta käsihygieniastaan kirkkoon tullessaan, sinne on turvallista toistenkin tulla. Jos sinulla on vähänkin flunssaan tai koronaan viittaavia oireita, jääthän kotiin. Riskiryhmiin kuuluvien on syytä käyttää erityistä harkintaa.

Puijon kirkkoon mahtuu turvavälein 50 ihmistä kerrallaan. Saman perheen jäsenet voivat istua vierekkäin. Sallitut penkkirivit merkitään vihreällä värillä. Ne penkkirivit, jotka eivät ole käytössä, merkintään punaisella. 

Voit mielellään ottaa mukaan oman virsikirjasi tai laulaa kännykän virsikirjasta, joka löytyy osoitteesta www.virsikirja.fi. Myös kirkon virsikirjat ovat käytössä ja niiden kannet pyyhitään käytön jälkeen.

Muistamme esirukouksessa myös sinua, joka et pääse kirkkoon. Voit osallistua jumalanpalvelukseen radiokirkon, televisiojumalanpalveluksen tai netissä virtuaalikirkko.fi -sivuston kautta.

Ehtoollista vietämme turvavälein niin, että leipä ja viini otetaan vastaan alttarin edessä seisten. Ehtoollisen nauttimisen jälkeen on mahdollista polvistua alttarin ääreen hiljaiseen rukoukseen.

Luontokirkot ja muualla pidettävät jumalanpalvelukset ovat toistaiseksi tauolla.

 

Ehtoollispikarin antaminen
Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Pohjoinen aluetyö, aikuistyö, diakoniatyö