Jumalanpalvelus tapahtuu pyhässä ja arjessa

Jumalanpalvelukseen kokoonnumme pyytämään ja saamaan voimaa elämään ehtoollisen, rukouksen, musiikin ja Raamatun sanan kautta. Sinne saa tulla juuri sellaisena kuin on, juuri siinä elämäntilanteessa, jossa elää. Kohtaamme Jumalan ja kohtaamme toisemme, ja viemme siunauksen mukanamme myös arkeen, kun palvelemme ja huomaamme siellä toinen toisemme. .

Jumalanpalvelus ei siis ole vain pyhäpäivän messu. Myös seurakunnan viikkotoiminnan hartaudet ja rukoushetket, leirien kirkkohetket, kotien iltarukoukset, esirukoukset toisen ihmisen puolesta sekä tavallinen arjen auttaminen ovat seurakunnan yhteistä jumalanpalvelusta. 

Lapset ja jumalanpalvelus

Lapset ovat aina tervetulleita jumalanpalvelukseen. Pienimmille löytyy kirkon takaosasta ”Lasten paikka”, josta saa lainata kirkoja pehmoleluja ja piirustusvälineitä. Messussa lapset ovat tervetulleita ehtoollispöytään vanhempiensa, kummiensa tai isovanhempiensa kanssa. He voivat saada ehtoollisen tai heidät voidaan siunata. Tästä pyydetään ilmoittamaan ehtoollista jakavalle papille.

Jumalanpalvelukset Puijon seurakunnassa

Vietämme normaalisti messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 11.00 Puijon kirkossa, Taivaanpankontie 3. 
 
Poukaman leirikeskuksessa pidetään erilaisia jumalanpalveluksia muutaman kerran toimintakausien aikana. Niiden järjestämisestä vastaa Pohjoisen alueen toimintaryhmä. Poukaman leirikeskuksen osoite on Poukamantie 105.

Perjantai-illan ehtoollishetki pidetään kuukauden viimeisenä perjantaina klo 19.30 Puijon kirkossa. Voi levähtää pieneksi hetkeksi viikonlopun kynnyksellä sakramentin, musiikin ja rukouksen äärelle.
 
Kutsu yhteyteen –ilta järjestetään toimintakausien aikana muutaman kerran. Ohjelmassa on opetusta, ylistystä ja rukousta. Toiminnan järjestämisestä vastaa Kutsu yhteyteen –ryhmä.
 
Vuoden varrella seurakunnan alueella on jumalanpalveluksia myös luonnon helmassa, kuten Ranta-Toivalassa ja Puijonsarven laavulla. 


Seurakunnan Youtube-kanava

Kanavalla näet striimauksia jumalanpalveluksista ja paljon muuta. YouTube-kanava

Ehtoollispikarin antaminen

Ota yhteyttä

Vt. kirkkoherra
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Vs. kappalainen
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Pohjoinen aluetyö, aikuistyö, diakoniatyö.

Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Vs. seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio