Jumalanpalvelus - Jumalan ja toistemme kohtaamisen paikka

Seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen pyytämään ja saamaan voimaa elämään. Siinä Jumala itse kohtaa ihmisen sanan ja ehtoollisen kautta. Tärkeää on myös se, että ihmiset kohtaavat toisensa Jumalan kasvojen edessä. Jumalanpalvelus jatkuu arjessa kunkin omassa elämänpiirissä lähimmäisten palvelemisena.

Puijon seurakunnan jumalanpalvelukset valmistellaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Seurakuntalaiset toivottavat tervetulleeksi messuun, lukevat raamatuntekstejä, laulavat kuoroissa, lauluryhmissä tai soittavat kanttorin kanssa, valmistelevat ja voivat toteuttaa esirukouksen, keräävät kolehdin, toimivat ehtoollisavustajina ja auttavat suntiota hänen tehtävissään.

Lähes joka pyhä on myös kirkkokahvit, joiden järjestelyistä vastaa seurakunnan emäntä yhdessä vapaaehtoisten kirkkokahvinkeittäjien kanssa. Noin kerran kuukaudessa toimintakausien aikana on kirkkolounas, josta kootaan vapaaehtoinen maksu lähetystyön tai Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Jumalanpalvelus ei ole vain pyhäpäivän messu. Myös seurakunnan viikkotoiminnan hartaudet ja rukoushetket, leirikirkot sekä kirkolliset toimitukset ja kotien iltarukoukset ovat yhteistä jumalanpalvelusta.

Lapset ja jumalanpalvelus  

Lapset ovat aina tervetulleita jumalanpalvelukseen. Useimpina pyhinä toimintakausien aikana on pyhäkoulu, josta ilmoitetaan erikseen. Pienimmille löytyy kirkon takaosasta ”Lasten lipasto”, josta saa lainata kirkkoon kirkkokasseja, pehmoleluja ja piirustusvälineitä. Messussa lapset ovat tervetulleita ehtoollispöytään vanhempiensa, kummiensa tai isovanhempiensa kanssa. He voivat saada ehtoollisen tai heidät voidaan siunata. Tästä pyydetään ilmoittamaan ehtoollista jakavalle papille. Kerran kuukaudessa koulujen lukukausien aikana on perhemessu tai perhejumalanpalvelus, joissa lapset otetaan erityisesti huomioon.

Jumalanpalvelukset Puijon seurakunnassa

Vietämme messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 11.00 Puijon kirkossa, Taivaanpankontie 3. Useimpina pyhinä toimintakausien aikana on myös pyhäkoulu, josta ilmoitetaan erikseen.
 
Poukaman leirikeskuksessa pidetään erilaisia jumalanpalveluksia muutaman kerran toimintakausien aikana. Niiden järjestämisestä vastaa Pohjoisen alueen toimintaryhmä. Poukaman leirikeskuksen osoite on Poukamantie 105.
 
Kutsu yhteyteen –ilta järjestetään toimintakausien aikana muutaman kerran. Ohjelmassa on opetusta, ylistystä ja rukousta. Toiminnan järjestämisestä vastaa Kutsu yhteyteen –ryhmä.
 
Vuoden varrella seurakunnan alueella on jumalanpalveluksia myös luonnon helmassa, kuten Ranta-Toivalassa, Puijonsarven laavulla ja Konttilan torpalla.

 

Ihmiset rukoilevat kirkossa
Kirkkoherra
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Kappalainen
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Pohjoinen aluetyö, aikuistyö, diakoniatyö