Jumalanpalvelus - Jumalan ja toistemme kohtaamisen paikka

Seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen pyytämään ja saamaan voimaa elämään. Siinä Jumala itse kohtaa ihmisen sanan ja ehtoollisen kautta. Tärkeää on myös se, että ihmiset kohtaavat toisensa Jumalan kasvojen edessä. Jumalanpalvelus jatkuu arjessa kunkin omassa elämänpiirissä lähimmäisten palvelemisena. 

Poikkeuksellisinakin aikoina yhteinen rukous jatkuu 


Elämme tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa koko maailmaa ravisuttaneen ja elämänpiiriämme jo nyt muuttaneen korona-viruksen aiheuttaman pandemian vuoksi. Tämä on vaikuttanut myös siihen, kuinka voimme viettää jumalanpalveluksia. Pyhäpäivän jumalanpalveluksiin kokoonnumme nyt television, radion ja internetin virtuaalikirkko.fi -sivuston välityksellä. 

Piispojen ohjeen mukaan myös Puijon kirkossa toimitetaan sanajumalanpalvelus joka sunnuntai, vaikka läsnä ovat vain pappi, kanttori ja suntio. Tämä on merkki siitä, että vaikka emme voi kokoontua fyysisesti yhteen, yhteinen rukouksemme ei lakkaa. Jumalanpalvelusta ei striimata verkkoon, mutta liity seurakunnan tärkeään yhteiseen tehtävään: esirukoukseen. 

Rukoilemme toinen toistemme ja koko maailman puolesta. Rukoilemme kastettujen ja heidän perheidensä puolesta ja kiinnitämme kastepuun lehdet kirkon kastepuuhun. Pyydämme siunausta avioliittoon vihittäville. Sytytämme kynttilät tästä ajasta ikuisuuteen kutsutuille ja kannamme rukouksissamme niitä, jotka kantavat sydämessään kuoleman surua.

Jokaisen sunnuntain esirukous julkaistaan Puijon seurakunnan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. 
Rukouksesta versoo uutta. 

Poikkeusolojen vuoksi ilman seurakuntaa järjestettävissä jumalanpalveluksissa ei kerätä kolehtia. Sen sijaan voit osallistua rahankeräykseen, jonka tuotto menee samaan kohteeseen kuin kolehti 29.3. Lahjoita tästä.

Esirukous 5. paastonajan sunnuntaina 29.3.

Jeesus Kristus, Sinä olet elänyt ihmisen elämän ja tunnet meidät. Kuule meitä, kun liitymme talvirippikoululaisten tekemään rukoukseen.  

Rakas Taivaan Isä, pidä huolta luomakunnastasi ja lähimmäisistä.

Opeta meitä huomaamaan toisemme paremmin.

Auta syrjäytyneitä ja vähäosaisia. Siunaa yksinhuoltajaäitejä.

Auta sairaita ja hädässä olevia ihmisiä sekä eläimiä.

Opeta meitä huomaamaan, että maailmassa kaikilla elämä ei ole niin hyvin kuin meillä.

Auta huomaamaan avuntarve ympärillämme.

Pidä huolta lapsista ja muista ihmisistä nälänhädässä. Toivomme vettä janoisille.

Siunaa köyhiä ja kodittomia.

Emme ymmärrä, miksi maailmassa on epätasa-arvoa, miksi toiset kiusaavat ja syrjivät.

Tee maailmasta parempi paikka. Anna maailmaamme rauha. Kiitos, että olet meidän suojanamme.

Vapahtaja, siunaa rippikoululaisia, isosia ja heidän perheitään. Johdata eteenpäin päivä ja askel kerrallaan.

Rukoilemme vanhempien puolesta, jotka kodeissaan tekevät nyt etätöitä ja samalla toimivat kotikoulun eri tehtävissä. Muistamme edessäsi vanhempia, jotka ovat kaukana kodeistaan pakolaisleireillä ja koettavat suojata lapsiaan kylmältä, nälältä ja taudeilta.

Rukoilemme Yhteisvastuukeräyksen puolesta, jonka tuotto tänä vuonna ohjataan vanhemmuuden tukemiseen.

Jumala, lohduta ihmisiä, jotka surevat kuolleita läheisiään. Anna voimia surun tielle.

Rakas Kolmiyhteinen Jumala, pyydämme siunaustasi kaikille seurakuntalaisille. Kuule kaikki ihmiset ja asiat, jotka ovat tällä hetkellä itse kunkin sydämellä. Tapahtukoon Sinun tahtosi.

Jeesuksen nimessä pyydämme ja kiitämme. Aamen.

Jumalanpalvelukset Puijon seurakunnassa

 

HUOM! Sunnuntaista 22.3. alkaen toistaiseksi 
Jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10 Kuopion tuomiokirkosta  virtuaalikirkkona

 

Vietämme normaalisti messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 11.00 Puijon kirkossa, Taivaanpankontie 3. Useimpina pyhinä toimintakausien aikana on myös pyhäkoulu, josta ilmoitetaan erikseen.
 
Poukaman leirikeskuksessa pidetään erilaisia jumalanpalveluksia muutaman kerran toimintakausien aikana. Niiden järjestämisestä vastaa Pohjoisen alueen toimintaryhmä. Poukaman leirikeskuksen osoite on Poukamantie 105.
 
Kutsu yhteyteen –ilta järjestetään toimintakausien aikana muutaman kerran. Ohjelmassa on opetusta, ylistystä ja rukousta. Toiminnan järjestämisestä vastaa Kutsu yhteyteen –ryhmä.
 
Vuoden varrella seurakunnan alueella on jumalanpalveluksia myös luonnon helmassa, kuten Ranta-Toivalassa, Puijonsarven laavulla ja Konttilan torpalla.

 

Kynttilä - rukous versoo uutta
Kirkkoherra
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Kappalainen
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Pohjoinen aluetyö, aikuistyö, diakoniatyö