Lapset ja perheet

Lapsi- ja perhetyö kulkevat meidän seurakunnassamme käsi kädessä. Olemme halunneet nostaa koko perhettä yhä enemmän keskiöön ja tähän liittyen olemme viime vuosina lisänneet erilaisia tilaisuuksia koko perheelle. Haluamme myös mahdollistaa vanhempien lepoa ja jaksamista arjen kiireissä tarjoamalla erilaisia toimintamuotoja, kuten pariskuntien iltoja ja lasteniltoja. Aekoo yhessä-työmuoto on tarkoitettu perheelle, joka kaipaa apukäsiä omaan arkeen. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi uupumuksen nostaessa päätään, surun kohdatessa tai muuten avun tarpeen yllättäessä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä, kuinka edetään. Seurakuntamme lastenohjaaja ja diakoni ovat käytettävissä virka-ajalla. Ajatuksenamme on, että yhdessä jaksaa paremmin ja joskus pienikin apu on iso ilo. Lisätietoja saat Paula-lastenohjaajalta kerhoissa tai 040 4848 266 / paula.raatikainen@evl.fi tai Varpu-diakoni 040 4848 255 / varpu.ylhainen@evl.fi.

Myös vanhat tutut toiminnat päivä- ja perhekerhot kuuluvat tiiviisti työhömme. Kaikesta tästä iloitsemme ja toivotamme perheitä lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan ja toimimaan yhteisössämme perheellenne sopivassa muodossa.

Perhetyön lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä alueemme päiväkotien kanssa. Päiväkodit vierailevat kirkossa pääsiäis- ja joulukirkoissa sekä kevätlaulajaisissa. Me vuorostamme vierailemme päiväkodilla kaksi kertaa vuodessa eri teemojen puitteissa. Mentorointia toteutamme yhden päiväkodin kanssa vuorollaan. Yhdessä suunnittelemme kolmivuotisen kauden päiväkodin näköisesti.

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

Valoa varpaissa - UUSI lyhytkurssi vauvalle ja vanhemmalle

Kuuden kokoontumiskerran kurssi on tarkoitettu 3-6kk:n ikäiselle vauvalle vanhemman kanssa. Kokoontumiskerroilla on omat teemansa mm. vauvahierontaa ja väri-iloittelua, unohtamatta ihmettelyä uuden elämän äärellä sekä vanhemmuuden voimavaroja. Ryhmään on etukäteisilmoittautuminen paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266. Ohjaajana toimii lastenohjaaja Paula Raatikainen.

Kurssin kokoontumisajankohdat: torstaisin 13.2.-26.3. (kurssi ei kokoonnu 5.3.) klo 13-14.30 keskusseurakuntatalolla (E-ovi). Lähde rohkeasti mukaan!

 

Lastenillat

kokoontuvat seuraavasti: 22.1; 19.2; 18.3; 22.4. ja 27.5. klo 16-19. Voit tuoda lapsen hoitoon koko illan ajaksi tai osaksi aikaa. Lapsi tarvitsee mukaansa eväät ja tossut/jarrusukat. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266.

Perheillat

Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa iltaa leikkien, pelaillen ja puuhaillen. Mukaan ovat tervetulleita myös lapsen muut tärkeät aikuiset, kuten mummo tai pappa. Illat kokoontuvat keväällä klo 18-19.30 seuraavasti 5.2; 11.3; 1.4. ja 6.5. Illassa myös pieni yhteinen hetki sekä illan päätteeksi iltapala.

Pariskuntien illat

kokoontuvat 18.2. ja 31.3. klo 17-19. keskusseurakuntatalon kahviossa. Ilta koostuu kuulumisista, ruokailusta, musiikista ja pienestä työskentelystä yhdessä kumppanin kanssa. Lapsille on järjestetty lastenhoito ja oma ruokailu. Lisätiedot sekä ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen iltaa paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266.

PERHEKIRKOT

Perhekirkoissa musiikki, puheet ja liturgia toteutetaan kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Perhekirkoissa ei pelätä elämän väriä ja ääniä – eikä vilkkaita pikkujalkoja. Sinne ovat kaikenikäiset lapset tervetulleita oman tärkeän aikuisensa kanssa: vanhempien, isovanhempien tai vaikka kummien kanssa.

Perhemessuissa vietetään ehtoollista. Jokainen kastettu lapsi on tervetullut ehtoollispöytään yhdessä oman aikuisensa kanssa.

Lasten kirkkopaikka

Tuomiokirkossa on lasten kirkkopaikka Minna Canthin kadun puoleisen oven lähellä. Lasten kirkkopaikan luota löytyvät myös lasten kirkkokassit, joissa on mukavaa puuhastelua jumalanpalveluksen ajaksi. Nurkkauksessa lapset voivat leikkiä ja viettää aikaa jumalanpalveluksen aikana oman aikuisen valvonnassa.

Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO
2. kappalainen
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 Kuopio