Lapset ja perheet

Lapsi- ja perhetyö kulkevat meidän seurakunnassamme käsi kädessä. Olemme halunneet nostaa koko perhettä yhä enemmän keskiöön ja tähän liittyen olemme viime vuosina lisänneet erilaisia tilaisuuksia koko perheelle. Haluamme myös mahdollistaa vanhempien lepoa ja jaksamista arjen kiireissä tarjoamalla erilaisia toimintamuotoja, kuten pariskuntien iltoja ja lasteniltoja. Aekoo yhessä-työmuoto on tarkoitettu perheelle, joka kaipaa apukäsiä omaan arkeen. Meihin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi uupumuksen nostaessa päätään, surun kohdatessa tai muuten avun tarpeen yllättäessä. Ottakaa rohkeasti yhteyttä niin mietitään yhdessä kuinka edetään. Seurakuntamme lastenohjaaja ja diakoni ovat käytettävissä virka-ajalla. Ajatuksenamme on, että yhdessä jaksaa paremmin: joskus pienikin apu on iso ilo. Lisätietoja saat Paula-lastenohjaajalta kerhoissa tai 040 4848 266 / paula.raatikainen@evl.fi tai Varpu-diakoni 040 4848 255 / varpu.ylhainen@evl.fi (parilliset viikot).

Myös vanhat tutut toiminnat päivä- ja perhekerhot kuuluvat tiiviisti työhömme. Kaikesta tästä iloitsemme ja toivotamme perheitä lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan ja toimimaan yhteisössämme perheellenne sopivassa muodossa.

Perhetyön lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä alueemme päiväkotien kanssa. Päiväkodit vierailevat kirkossa pääsiäis- ja joulukirkoissa sekä kevätlaulajaisissa. Me vuorostamme vierailemme päiväkodilla kaksi kertaa vuodessa eri teemojen puitteissa. Mentorointia toteutamme yhden päiväkodin kanssa vuorollaan. Yhdessä suunnittelemme kolmivuotisen kauden päiväkodin näköisesti.

TULEVIA TAPAHTUMIA 2019

Perheillat

kokoontuvat takkahuoneella kerran kuussa keskiviikkoisin 28.8; 25.9; 30.10. ja 27.11. klo 18-19.30. Illoissa leikimme, pelailemme ja puuhailemme yhdessä. Tarjolla myös iltapala ja hetki hiljaisuudelle. Vuoden viimeinen kokoontuminen on sisällöltään erilainen koska vietämme silloin jouluaskarteluiltaa.  Työntekijöistä illoissa ovat mukana Paula, Elina ja Kirsi

Lastenillat

kokoontuvat 11.9; 9.10. ja 13.11. klo 16.00-19.00. Lapsi pääsee illan aikana puuhailemaan ikäistensä kanssa turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Ilmoittautuminen iltaan tapahtuu edelliseen päivään klo 12 mennessä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikka varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä. Lapsi voi olla illassa koko ajan tai osan aikaa. Paikalla on ryhmän tarpeen mukaan työntekijöitä ja kerhonohjaajia. Lapsi tarvitsee mukaansa omat eväät ja kerhotossut/jarrusukat. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Paulalta (paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266) ja Elinalta (elina.hakkarainen@evl.fi / 040 4848 251)

Pariskuntien illat

kokoontuvat tiistaina 10.9. ja 29.10. klo 17-19 Keskusseurakuntatalolla (Suokatu 22). Ilta koostuu ruokailusta, musiikista ja hetkestä oman rakkaan kanssa. Iltaan on järjestetty lastenhoito itsenäisesti pärjääville lapsille. Lapsille myös ruokailumahdollisuus ja mukavaa puuhaa aikuisten illan ajan. Ilmoittautuminen pariskuntien iltaan sekä lastenhoitoon viimeistään viikkoa ennen kokoontumista paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266. Työntekijöistä illoissa ovat mukana Paula ja Kirsi

PERHEKIRKOT

Perhekirkoissa musiikki, puheet ja liturgia toteutetaan kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Perhekirkoissa ei pelätä elämän väriä ja ääniä – eikä vilkkaita pikkujalkoja. Sinne ovat kaikenikäiset lapset tervetulleita oman tärkeän aikuisensa kanssa: vanhempien, isovanhempien tai vaikka kummien kanssa.

Perhemessuissa vietetään ehtoollista. Jokainen kastettu lapsi on tervetullut ehtoollispöytään yhdessä oman aikuisensa kanssa.

Lasten kirkkonurkkaus ja kirkkokassi

Tuomiokirkossa on lasten kirkkonurkkaus Minna Canthin kadun puoleisen oven lähellä. Lasten kirkkonurkkauksen luota löytyvät myös lasten kirkkokassit, joissa on mukavaa puuhastelua jumalanpalveluksen ajaksi. Nurkkauksessa lapset voi leikkiä ja viettää aikaa jumalanpalveluksen aikana oman aikuisen valvonnassa.

Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO
2. kappalainen
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 Kuopio