Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Voit osallistua lähetystyöhön monella tavoin:

Tutustu seurakuntasi lähetystyöhön

Tuomiokirkkoseurakunta

Alavan seurakunta

Järvi-Kuopion seurakunta

Kallaveden seurakunta

Männistön seurakunta

Puijon seurakunta

Laosilainen tyttö lukee kirjaa.

Lähetys

Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä. Jeesuksen esimerkin mukaisesti se on kaikkein heikoimpien auttamista ja paremman elämän puolesta toimimista kaikkialla maailmassa.

Lähetystyön tuloksena on syntynyt itsenäisiä kansallisia kirkkoja, jotka sekä kutsuvat että itse lähettävät lähetystyöntekijöitä. Lähetystyössä tarvitaan lähettäjiä ja lähtijöitä. Seuraa nimikkolähettiperhe Palmujen Linkki avautuu uudessa välilehdessäelämää Japanissa

Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia on työtä maailman köyhimpien ihmisten elämän ja ihmisarvon puolesta. Kansainvälisen diakonian tehtävä on herättää, vaikuttaa, tiedottaa ja kouluttaa seurakuntalaisia vastuuseen sorrettujen ja vähäosaisten asiassa. Tehtävänä on myös etsiä ja tuoda esiin näiden ihmisryhmien kysymyksiä, jotka muuten voisivat jäädä huomiotta. Kansainvälistä diakoniaa toteutetaan seurakuntien diakoniatyön kautta. 

Yksi tapa on osallistua Yhteisvastuukeräykseen.

Maahanmuuttajatyö

Maahanmuuttajatyö kuuluu paikallisseurakuntien tehtäviin, jossa he huolehtivat omalla alueellaan asuvien maahanmuuttajataustaisten ihmisten kohtaamisesta, kotouttamisen tukemisesta, kutsumisesta seurakuntayhteyteen ja osallistavaan toimintaan.