Apostolien päivä

Herran palveluksessa

 

 

”Minä lähetän sinut ihmisten luo, joilla on kovat kasvot ja taipumaton sydän. Sinun tulee sanoa heille: 'Näin sanoo Herra Jumala.'" (Hes. 2:4)

 

Lähetyskäsky:

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti. (Matt. 28:19-20)

Evankeliumitekstistä

"Entä te?" kysyi Jeesus. "Kuka minä teidän mielestänne olen?" Simon Pietari vastasi: "Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika." (Matt. 16:15-16)

 

Päivän rukous:

Kaikkivaltias Jumala, taivaallinen Isä. Meidät on kastettu Poikasi Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen. Muistuta meitä tästä, kun toivottomuus ja tarkoituksettomuus yrittää ottaa vallan. Auta meitä luottamaan johdatukseesi. Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

 

Virsi 382:6

"Voimaasi tahdon julistaa ja kiittää armostasi, niin että lastenlapset saa myös nähdä kunniasi."

 

Pyhän Johanneksen kirkko on avoinna kesällä 2020 arkisin klo 9-15.

Seurakunta on palannut viettämään jumalanpalvelusta yhdessä

Männistön seurakunta on pandemiarajoitteiden purkamisen myötä kesäkuun alusta alkaen kokoontunut jälleen jumalanpalveluksiin Pyhän Johanneksen kirkkoon. Jumalanpalveluksissa on käynyt noin viisikymmentä ihmistä. Kesän jumalanpalvelukset ovat normaalia lyhyempiä. Piispat ovat antaneet ehtoollisen viettoon, yhdessä laulamiseen, kolehdin kantamiseen, hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia, joita jumalanpalveluksissamme noudatamme.

Voit jättää esirukouspyynnön tätä kautta: https://www.kuopionseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/rukouspyynto1 ja seurakunnallamme on myös postilaatikko esirukouksille, kirkolla B-oven läheisyydessä, portaiden alla olevassa ovessa. Perjantaihin klo 14:ään mennessä jätetyt esirukouspyynnöt ehtivät mukaan lähimmän sunnuntain nauhoitettuun esirukoukseen, sen jälkeen jätetyt siirtyvät seuraavalle sunnuntaille. 

Kirkkoherra
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio