Poikkeuksellisinakin aikoina yhteinen rukous jatkuu 


Elämme tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa koko maailmaa piinaavan ja elämänpiiriämme jo nyt muuttaneen korona-viruksen aiheuttaman pandemian vuoksi. Tämä on vaikuttanut myös siihen, kuinka voimme viettää jumalanpalveluksia. Pyhäpäivän jumalanpalveluksiin kokoonnumme nyt television, radion ja internetin virtuaalikirkko.fi -sivuston välityksellä. 

Piispojen ohjeen mukaan myös Männistön kirkossa toimitetaan rukoushetki joka sunnuntai, vaikka läsnä ovat vain kaksi pappia ja kanttori. Tämä on merkki siitä, että vaikka emme voi kokoontua fyysisesti yhteen, yhteinen rukouksemme ei lakkaa. "Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään." Matt. 18: 20

Rukoilemme toinen toistemme ja koko maailman puolesta, myös seurakuntalaisten jättämien esirukouspyyntöjen puolesta. Rukoilemme kastettujen ja heidän perheidensä puolesta ja kiinnitämme kastepuun lehdet kirkon kastepuuhun. Pyydämme siunausta avioliittoon vihittäville. Sytytämme kynttilät tästä ajasta ikuisuuteen kutsutuille ja kannamme rukouksissamme niitä, jotka kantavat sydämessään kuoleman surua.

Voit jättää esirukouspyynnön tätä kautta: https://www.kuopionseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/rukouspyynto1

5. Paastonajan sunnuntai - Kärsimyksen sunnuntai - Judica 29.3.

Terveiset Pyhän Johanneksen kirkosta: https://www.youtube.com/watch?v=k10dhlFZOdE

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43:1).

Tästä sunnntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva n.s syvä paastonaika. Siksi pävää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi. Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärätäneen hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta "kivestä jonka rakentajat hylkäsivät", oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä,. Hän on kuollut ja noussut kuolleista kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset. 

Päivän psalmi ja Antifoni:

Hanki minulle oikeutta, Jumala,
aja asiaani jumalatonta kansaa vastaan.

Ps. 43: 1

Psalmi:

Sinä, Jumala, olet ainoa turvani.
Miksi olet hylännyt minut?
  Miksi minun täytyy kulkea surusta synkkänä,
  kärsiä vihollisen sortoa?
Lähetä valosi ja totuutesi! Ne johdattakoot minua,
ne viekööt minut pyhälle vuorellesi, sinun asuntoihisi.
  Minä tahdon tulla sinun alttarisi eteen,
  sinun eteesi, Jumala, minun iloni!
Siellä saan ylistää sinua lyyraa soittaen,
Jumala, minun Jumalani!
  Miksi olet masentunut, sieluni,
  miksi olet niin levoton?
Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä,
Jumalaani, auttajaani.
Psalmi 43:2-5

Päivän evankeliumi: Luuk. 13: 31–35

Juuri silloin tuli muutamia fariseuksia sanomaan Jeesukselle: ”Lähde pois täältä, Herodes aikoo tappaa sinut.”
    Mutta hän vastasi:
    ”Menkää ja sanokaa sille ketulle: ’Tänään ja huomenna minä ajan ihmisistä pahoja henkiä ja parannan sairaita, ja kolmantena päivänä saan työni päätökseen.’ Mutta tänään ja huomenna ja seuraavanakin päivänä minun on jatkettava kulkuani - eihän ole mahdollista, että profeetta surmataan muualla kuin Jerusalemissa.
    Jerusalem, Jerusalem! Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi. Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette tahtoneet tulla. Kuulkaa siis: teidän temppelinne on jäävä asujaansa vaille. Ja minä sanon teille, että te ette minua näe ennen kuin sinä päivänä, jona sanotte: ’Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!’”

Jeesus on jossain päin Juudeaa, ei kaukana Jerusalemista. Hän ei pakene kärsimystä, vaan jatkaa matkaansa sitä kohti. Mikä on minun suhteeni kärsimykseen?  Suostunko siihen, että olen katoavainen, ja että elämäni päivien määrä sekä kärsimykseni määrä ovat lopulta Jumalan kädessä? Voinko olla välikappaleena jollekin, joka karkottaa epätoivon ja pahan puhumisen henkeä, ja jollekin joka on hoitavaa ja lohdullista?

Armo kuuluu sulle juuri, sulle raukka kurjinkin, vaikka rintaas tuska suuri kalva liekein polttavin. Kaikkein synnit Jeesus kantoi, kaikkein tähden itsens antoi ristiin, kärsimyksihin. Virsi 80:5

Rukous: Jumala, joka minut näet ja tunnet, ja joka rakastat! Minun on vaikea hyväksyä, että elämässä joudun kohtaamaan raskaita asioita. Varjele minut turhalta pelolta ja salli minun luottaa siihen, että sinä pysyt rinnallani, tapahtuipa mitä tahansa. Aamen. 

Esirukous 29.3. Pyhän Johanneksen kirkon rukoushetkessä: https://www.youtube.com/watch?v=CegjZ_1oNZ4

Kolehtikohde: Kiinan kirkon koulutustoiminnan tukemiseen Suomen Lähetysseuran kautta: FI9220271800035217, merkitse viestikenttään luvut: 2260/4 sekä: Männistön lähetyskannatus/Kiinan kirkon koulutustoiminta.  Kohde on seurakuntamme oma lähetyskohde: https://www.kuopionseurakunnat.fi/manniston-seurakunta/lahetys-ja-kansainvalinen-vastuu/nimikkolahetit-ja-kohteet

Kuolleet hautaavat kuolleensa – Brander.name

Pyhän Johanneksen kirkko avoinna maalis-toukokuussa 2020

Kirkkomme on avoinna arkisin ma-pe (käynti B-ovesta) klo 10-14, jolloin myös seurakunnan työntekijä päivystää kirkolla valmiina keskustelemaan kanssasi ja rukoilemaan puolestasi. Olet tervetullut myös muuten hiljentymään, istumaan tai kävelemään kirkkoon sekä sytyttämään rukouskynttiläsi. 

Ihmisiä Pyhän Johanneksen kirkon jumalanpalveluksessa.
Kuva: Seija Rytkönen
Kirkkoherra
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio