Ihmissuhteet ja perheneuvonta

Perheneuvonta toimii koronaviruksen vuoksi osittain etäyhteyksien kautta. Asiakkaaksi voi edelleen hakeutua. Jokaisen asiakkaan kanssa sovitaan erikseen, miten asiakkaan kanssa neuvottelu toteutetaan. 

Kuopion perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa.

Keskustelemaan voit tulla yhdessä puolisosi kanssa tai yksin. Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Keskusteluissa asiakasta autetaan tunnistamaan tunteita, etsimään toimivia vuorovaikutusmalleja ja löytämään ratkaisuja parisuhteeseen ja perhetilanteeseen.

Meihin voit ottaa yhteyttä, kun

  • on vaikea puhua toisen kanssa

  • jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta

  • koet vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa

  • läheisyys tai seksielämä ei suju

  • suhteessa on uskottomuutta

  • perheessä on ristiriitoja

  • mietit eroa

  • olette eroamassa ja tarvitset apua lasten asioista sopimiseen.

Perheneuvojiemme yhteystiedot

 

Seurakunnissa järjestetään pariskunnille monenlaista toimintaa

 

Jos parisuhteessasi on lähisuhdeväkivaltaa (henkinen ja fyysinen väkivalta), suosittelemme sinua ensijaisesti ottamaan yhteyttä Kriisikeskukseen.  Kuopion Kriisikeskus, puhelinajanvaraus ma-to klo 8-10, p. 017 262 7733.

Kuopion Kriisikeskuksen sivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksella on Itä-Suomen Aluehallintoviraston myöntämä virallinen perheasioiden sovittelulupa (perheasioiden sovittelulla tarkoitetaan eroon liittyvistä asioista sopimista mm. lasten huoltajuus, asuminen).

Eroryhmä järjestetään syksyisin.

Voit seurata perheneuvontaa myös Facebookissa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Perheneuvonta palvelee seuraavien seurakuntien alueilla asuvia

Kuopio, Ylä-Savon seurakuntayhtymä (Iisalmi, Keitele, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Varpaisjärvi), Kiuruvesi, Niiniveden seurakunta (Tervo, Vesanto), Leppävirta, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Varkaus ja Vieremä.

Tutkimuskutsu Pro gradu -tutkielmaan perheen hyvinvoinnista ja sen muutoksista:

 

Hei,

Haluaisitko osallistua perheen hyvinvointia käsittelevään tutkimukseen kirjoitelman tai haastattelun muodossa?

Olen viidennen vuoden sosiaalipsykologian opiskelija Itä-Suomen yliopistosta ja teen lopputyötäni vanhempien kokemuksista perheen hyvinvointiin liittyen. Pro gradu -tutkielmani käsittelee koko perheen hyvinvoinnissa tapahtuneita muutoksia parisuhteen ongelmatilanteisiin saadun ammatillisen keskusteluavun jälkeen. Tutkielmani kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset aikuiset, joiden perheessä on vähintään yksi lapsi, ja jotka ovat saaneet parisuhteensa haasteiden käsittelyyn ammatillista keskusteluapua.

Kerään aineiston joko sähköpostilla vapaamuotoisten kirjoitelmien muodossa tai halutessasi haastattelemalla. Kirjoitelman avuksi olen laatinut muutamia kysymyksiä, joita toivon kirjoitelmassa käsiteltävän, mutta tekstin pituus ja rakenne ovat vastaajan päätettävissä. Mikäli haluaisit osallistua tutkimukseen haastattelun avulla, sovitaan haastattelun ajankohta sähköpostin välityksellä.

Kaikki tutkimusmateriaali on tärkeää, joten ilmaisethan kiinnostuksesi osallistua tutkimukseen niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 31.1.2023 mennessä sähköpostiosoitteeseen niinpar@uef.fi. Kerrothan yhteydenotossasi, haluatko osallistua tutkimukseen kirjoittamalla vai haastattelun muodossa, niin annan ohjeet jatkoon sen mukaan. Tutkimukseen osallistutaan anonyymina.

 

Lämmin kiitos jo etukäteen kaikille tutkimukseen osallistuville!

 

Terveisin,

Niina Parkkinen niinpar@uef.fi Itä-Suomen yliopisto Yhteiskuntatieteiden laitos

SURU JA LUOPUMINEN PARISUHTEESSA

Kuopiossa, Puijon kirkossa torstai 27.4.2023 klo 9-16

Suru ja luopuminen koskettavat jokaista parisuhdetta sen eri kehitysvaiheissa. Toisen hyväksyminen ja kunnioittaminen omana itsenään, puolisoiden toisilleen tuottamat pettymykset ja loukkaantumiset edellyttävät luopumista itseen ja toiseen kohdistuneista illuusioista. Kehitys parista ei aina suju toivotusti. Lapsettomuus, keskenmenot, raskauden keskeytymiset tai keskeytykset haastavat parin tulevaisuutta kohtaan olevia haaveita ja unelmia. Erilaiset sairaudet vaikuttavat parisuhteessa usein odottamattomalla tavalla. Parisuhteen tiedostamaton dynamiikka ja puolisoiden kehitykselliset kysymykset vaikuttavat siihen, miten pari voi yhdessä sopeutua sairauteen ja sen vaikutuksiin. Parantumattoman sairauden tulo osaksi parisuhdetta näyttäytyy erilaisena jokaisella parilla riippuen parisuhteen kestosta, laadusta ja puolisoiden eriytymisen asteesta.

Kuopion evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän Perheasiain neuvottelukeskuksen järjestämässä koulutuspäivässä käsitellään elämänkestoisen psyykkisen kasvun haasteita surun ja luopumisen näkökulmista.

Kouluttaja Sanna Aavaluoma on perheterapian ja psykoanalyyttisen paripsykoterapian kouluttajapsykoterapeutti, psykoseksuaaliterapeutti, kliininen seksologi, muistiasiantuntija ja saattohoitokouluttaja. Sanna on kehittänyt muistiperheiden psykoterapeuttista tukea yli 20 vuotta ja kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia vakavasti sairastuneen psykoterapeuttisesta tukemisesta.

PÄIVÄN OHJELMA

9.00–10.30                     Elämän rajallisuus ja luopumisen taito
                                       Parisuhteen kehitykselliset ja traumaattiset kriisit
10.30–10.50                   Tauko   
10.50 – 12.00                Ikääntyminen ja parisuhde
12.00–13.00                   Lounas 
13.00 – 14.30                Vakava sairaus ja kuolema parisuhteessa
14.30 – 14.50                Kahvi
14.50 – 16.00                Elämä surun kanssa

Koulutuksen hinta on 70 e, sisältää kahvin, lounas omakustanteinen.

Tiedustelut Kati Häkkinen email: kati.hakkinen@evl.fi

Ilmoittaudu koulutukseen

Mies ja nainen kävelevät käsi kädessä pellolla, kuvassa näkyvät yhdessä olevat kädet.

Lue lisää Kuopion seurakuntien parisuhdetyöstä

Perheneuvonnan yhteystiedot

Käyntiosoite: Teollisuuskatu 1, 2. kerros, Kuopio
Postiosoite: PL 1064, 70101 Kuopio

Iisalmen sivuvastaanotto:
Ilvolankatu 14 B, 74100 Iisalmi
(Kaksi kertaa kuukaudessa Ylä-Savon alueella asuville)

Varkauden sivuvastaanotto, kaksi kertaa kuukaudessa tiistaisin

Ajanvaraus puhelimitse ma-pe klo 9.30-11.30, puhelin 040 4848 480.

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima läpi elämän. Siinä ollaan ihmisyyden ytimessä.

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Puolisosta eroaminen on prosessi, joka pitää sisällään monia vaiheita ja usein syviä ja vaikeita tunteita.

Ero on monivaiheinen prosessi

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus