Leirikesä

Kuopion ev.lut. seurakunnat tarjoavat koululaisten kesälomalla lapsille omia leirejä, sekä koko perhelle yhteisiä perheleirejä. Näistä käytämme nimeä Leirikesä.

Leirit pidetään Hirvijärven, Rytkyn ja Poukaman leirikeskuksissa. Kuopion hiippakunnan yhteiselle Polku23-telttaleirille lähdetään Keuruulle, Ison Kirjan alueelle. Leireille otetaan 20-35 lasta leiripaikasta ja leiristä riippuen.

Ohjaajina leireillä toimivat nuorisotyönohjaajat, lapsityönohjaajat, kesätyöntekijät sekä isoset. Isoset toimivat leireillä ryhmän ohjaajina ja majoittuvat leiriläisten kanssa samoissa huoneissa.

Leireille järjestetään yhteiskuljetus pääsääntöisesti Kuopion kaupunkialueelta. Muualta kuljetus järjestetään, mikäli se on leirikohtaisissa ennakkotiedoissa mainittu ja sille on tarvetta. Poukaman leireille tullaan omin kyydein.

Tarkemmat tiedot tarjonnasta löydät alasivuilta Perheiden leirikesäLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Lasten leirikesäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pojat leikkivät ulkona.

Vinkit ilmoittautumisen onnistumiseen:

 • Kaveritoive

Ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää kaveritoiveen. Toiveen tulee olla molemminpuolinen ja kaveritoiveessa tulee olla kaverin etu ja sukunimi.

 • Leiripaikan varmistamiseksi kannattaa hakea useammalle leirille.

Leiriryhmien koko on 20-35 lasta. Useammalla vaihtoehdolla on mahdollista päästä jollekin valitsemistaan leireistä.

 • Vahvistus onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee huoltajan sähköpostiin automaattisesti.

Automaattinen järjestelmä lähettää postin aina, kun ilmoittautuminen on onnistunut ja huoltajan sähköposti on oikein kirjoitettu. Välillä postit päätyvät roskapostin puolelle, joten sekin kannattaa tarkistaa!

 • Paikat jaetaan vasta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, leiripaikat arvotaan. Arvonnassa etusijalla ovat Kuopion ev.lut. seurakuntien jäsenet.

Leirimaksut

Leirien hinnat löytyvät leirikohtaisista lisätiedoista.

 • Yhden vuorokauden mittainen leiri 16€ /lapsi
 • Kahden vuorokauden mittainen leiri 27€ /lapsi
 • Kahden vuorokauden mittainen leiri 53€ /aikuinen
 • Seurakuntaan kuulumattomilta maksut ovat kaksinkertaiset.

Leirimaksut laskutetaan osallistujilta leirien jälkeen.

Leiripaikan voi peruuttaa maksutta kaksi viikkoa vahvistusviestin jälkeen, eli viimeistään 10.5.2023 ottamalla yhteyttä leirin vastuutyöntekijään.

Leirimaksusta voi hakea alennusta/vapautusta kotiseurakunnan diakoniatyöltä. 

Ilmoittautuminen Leirikesään

Perheleirin ja lasten leirien vapaille paikoille on jälki-ilmoittautuminen 25.5.2023 saakka. Jälki-ilmoittautuminen tehdään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: hanna.karsama@evl.fi.  Ohje:

 • Otsikko: Leirikesä jälki-ilmoittautuminen
 • Lapsen nimi ja ikä
 • Leiritoiveet
 • Mahdollinen kaveritoive

Perjantaina 26.5. jälki-ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä ja kerrotaan onko kaikille löytynyt vapaita paikkoja. Lisätietoja leireistä saat leireistä vastaavilta työntekijöiltä.

Leirit EIVÄT täyty ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan leirijaot tehdään vasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Mikäli hakijoita on enemmän kuin leiripaikkoja, paikat arvotaan. Arvonnassa etusijalla ovat Kuopion ev.lut. seurakuntien jäsenet.

Vahvistus onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee huoltajan sähköpostiin automaattisesti. (Tarkastathan myös roskapostisi, mikäli vahvistusta ei löydy saapuneiden viestin kansiosta!)

 

Ota yhteyttä

Nuorisosihteeri
Seurakuntatyön erityispalvelut
Kuninkaankatu 12
70100 Kuopio