Vapaaehtoistoiminta

Yhdessä tekeminen, toisten hyväksi toimiminen ja yhteisöllisyyden kokemus luovat hyvinvointia. Näin sanovat monet tutkijat. Ihminen kokee elämänsä merkitykselliseksi toisten yhteydessä. Seurakunnan arjessa ja usein juhlassakin tätä eletään todeksi hyvin käytännöllisesti ja monella tavoin.

Puijon seurakunnassa on vapaaehtoisille vastuunkantajille tarjolla erilaisia tehtäviä. 

Ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihin.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Jumalanpalveluksissa 

Jumalanpalveluksissa Puijon kirkossa klo 11.00 on tarjolla tehtäviä muun muassa tekstinlukijoille ja kolehdinkantajille. Vapaaehtoissuntioksi voi päästä koulutuksen jälkeen, jota Kuopion seurakunnat järjestävät yhteisesti muutaman vuoden välein.

Kuoro- ja musiikkitoiminnassa

Kiinnostaako kuorolaulu? Haluaisitko palvella musiikin lahjoillasi seurakuntaa? Puijon seurakunnan aktiivinen kuoro- ja lauluryhmätoiminta hakee joukkoonsa lisää väkeä. Jos haluat olla mukana kuorossa, esiintyä laulamalla tai soittamalla seurakunnan tilaisuuksissa, sairaaloissa tai vanhainkodeissa, ota yhteys kanttoreihin.

Lähetystyössä

Lähetyspiiri Midinetti valmistaa erilaisia käsitöitä myyjäisiin. Käsityömateriaalia voi myös lahjoittaa. Tehdään yhdessä –ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Poukaman leirikeskuksessa. Ryhmässä valmistetaan erilaisia käsitöitä, askarrellaan myyjäisiin ja arpajaisiin lähetyksen ja YV-keräyksen hyväksi. Riitta Murtorinne ja Pia Sahi.

Ystävätoiminta

Ilahduta ikäihminen tai tule perheen ystäväksi!

Moni yksinäinen toivoo, että joku kävisi juttelemassa, tulisi kaveriksi kävelylenkille, kävisi lukemassa päivän lehden, lähtisi kaveriksi vaikka kauppareissulle, kerhoon tai teatteriin.

Ystävätoiminta on tavallisen ihmisen taidoin tehtävää auttamista, tukemista ja kuuntelua. Vapaaehtoistyössä saat myös omaan elämääsi sisältöä antaessasi aikaasi ja lahjasi käyttöön. Riitta Murtorinne ja Riikka Tiainen.

Poukaman tapahtumissa

Monissa tapahtumissa tarvitaan apua käytännön järjestelyissä esim. Laskaistapahtumassa, Pitsa- ja peli-illoissa tai Tuikkusillassa. Ilkka Pihlajamäki.  

Ryhmänohjaaja

Riemua ryhmässä - diakoniatyön eläkeläisten kerhoissa ja pienryhmissä sekä raamattupiireissä on tilaa uusille ohjaajille. Tarjoamme perus- ja jatkokoulutusta, työnohjausta ja virkistystoimintaa kaikille vapaaehtoisina toimiville. Diakoniatyöntekijät.

Ystävän kammarissa

Vapaaehtoisena emäntänä tai isäntänä. Ystävän kammari on kaikenikäisten kokoontumispaikka tiistaisin klo 11.00 – 14.00 Puijon kirkolla. Yhdessäoloa ja kahvitarjoilua. Pia Sahi.

Yhteisvastuukerääjänä, talkoissa ja myyjäisissä

Yhteisvastuukerääjänä ja -talkoolaisena voit antaa aikaasi lähimmäisten hyväksi. Diakoniatyöntekijät.

Pyhäkouluopettajana

Pyhäkoulunopettajana voit sukeltaa lasten kanssa Raamatun kertomuksiin, ihmetellä Jumalaa ja luomakuntaa yhteisissä touhuissa ja hartauksissa. Pyhäkoulussa yhdistyy vanha perinne nykypäivään. Mari Voutilainen.

Kirkkokahvinkeittäjä

Kirkkokahvittajat ovat järjestämässä kirkkokahveja sunnuntain jumalanpalvelusten jälkeen. He tulevat kirkolle vähän ennen jumalanpalvelusta, ottavat pullia pakkasesta sulamaan ja kattavat pöydän. Jumalanpalveluksen jälkeen he tarjoilevat ja siistivät paikat kahvituksen jälkeen. Silloin tällöin pullia leivotaan yhdessä, joskus pullat ovat keittiöhenkilökunnan leipomia ja joskus joku kirkkokahvittaja tuo omia leivonnaisiaankin. Yhdessäoloa kirkkokahveilla on vanhastaan kutsuttu seurustelun sakramentiksi. Tita Lyytikäinen.

Vapaaehtoiset valmistelemassa virpomisvitsoja
Vapaaehtoiset valmistelemassa virpomisvitsoja.

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Diakoniatyöntekijä
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Diakoniatyöntekijä/lähetyssihteeri
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Puijon seurakunnan diakoniatyöntekijä/lähetyssihteeri (50 %), kansainvälisen työn koordinaattoriksi (50 %) ajalla 1.1.2021 -
31.12.2022

Emäntä
Puijon seurakunta
Emäntäpalvelut Kiinteistöpalvelut
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Vuorotteluvapaalla 3.10.2021 saakka. Sijaisena emäntä Leena Lundström, leena.lundstrom@evl.fi

Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Vs. kappalainen
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Pohjoinen aluetyö, aikuistyö, diakoniatyö.

Kanttori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
kanttori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio