Yhteistyö varhaiskasvatuksessa

Tältä sivustolta löydät tietoa millaista yhteistyötä teemme alueemme päiväkotien (kaupungin sekä yksityisten) kanssa, lisäksi löydät erilaisia linkkejä joihin kannattaa käydä tutustumassa. Myös meihin voit olla yhteyksissä jos joku asia ihmetyttää. Sivusto on suunnattu päiväkodissa olevan lapsen vanhemmalle, päiväkotiarkea aloittevalle perheelle, päiväkodin henkilöstölle sekä kaikille muille lasten asioista kiinnostuneille. 

Päiväkotiyhteistyö

Tuomiokirkkoseurakunnan alueella toimii niin kaupungin kuin yksityistenkin toimijoiden päiväkoteja (= pk). Aktiivista yhteistyötä olemme saaneet tehdä jo useamman vuoden ajan Minnan pk:n, Maljapuron pk:n (myös Snellmanin koulun esikouluryhmä), Inkilänmäen pk:n, Pumpputorin pk:n,  Englantilaisen leikkikoulun ja Norlandian (ent. PikkuLeijona) päiväkotien kanssa. Olemme mielellämme mukana tukemassa päiväkodin katsomuskasvatusta ja tutustuttamassa lasta oman alueen kristilliseen kulttuuriin ja perinteisiin. 

Kokoonnumme päiväkotien yhdyshenkilöiden kanssa kaksi kertaa vuodessa yhteistyöpalaveriin, jossa peilaamme mennyttä puolta vuotta ja katsomme myös yhteiseen tulevaisuuteen. Normaalisti kutsumme päiväkoteja tuomiokirkkoon kolme kertaa vuodessa; joulu- ja pääsiäiskirkkoon sekä kevätlaulajaisiin. Lisäksi tapaamme joko päiväkodilla tai seurakunnan tiloissa kerran tai kaksi vuodessa eri teemojen merkeissä. 

Olemme myös työstäneet päiväkotien käyttöön surukassin. Elämän tuodessa mukanaan toisinaan myös vaikeita tilanteita ja surua, on surukassi tähän tarkoitukseen. Kassissa on kaksi eri teemaista tuokiosuunnitelmaa (suru ja kuolema), sekä muuta oheismateriaalia työntekijöiden käyttöön. Kassin saa lainaan päiväkodille tai seurakunnan työntekijää voi myös tarvittaessa pyytää mukaan tuokioon. 

Perhepäivähoitajat

Perhepäivähoitajat lapsiryhmineen ovat tervetulleita perhekerhoomme tiistaisin keskusseurakuntatalolle klo 9.00-11.00 alkaen jälleen elokuussa. Tuomiokirkko on avoinna myös perhepäivähoitajalle ja lapsille tutustumiseen.

Lapsia menossa kirkkoon.
Lapsia menossa kirkkoon. Kuva Paula Raatikainen

Ota yhteyttä

2. kappalainen
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 Kuopio

Lapsi- ja perhetoiminta.

lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO