Yhteistyö varhaiskasvatuksessa

Tältä sivustolta löydät tietoa millaista yhteistyötä teemme alueemme päiväkotien (kaupungin sekä yksityisten) kanssa, lisäksi löydät erilaisia linkkejä joihin kannattaa käydä tutustumassa. Myös meihin voit olla yhteyksissä jos joku asia ihmetyttää. Sivusto on suunnattu päiväkodissa olevan lapsen vanhemmalle, päiväkotiarkea aloittelevalle perheelle, päiväkodin henkilöstölle sekä kaikille muille lasten asioista kiinnostuneille. 

Päiväkotiyhteistyö

Tuomiokirkkoseurakunnan alueella toimii niin kaupungin kuin yksityistenkin toimijoiden päiväkoteja (= pk). Aktiivista yhteistyötä olemme saaneet tehdä jo useamman vuoden ajan Maljapuron pk:n (myös Snellmanin koulun esikouluryhmä), Inkilänmäen pk:n, Pumpputorin pk:n, Mustinlammin pk:n, Englantilaisen leikkikoulun ja Norlandian (ent. PikkuLeijona) päiväkotien kanssa.  Olemme mielellämme mukana tukemassa päiväkodin katsomuskasvatusta ja tutustuttamassa lasta oman alueen kristilliseen kulttuuriin ja perinteisiin. 

Kokoonnumme päiväkotien yhdyshenkilöiden kanssa kaksi kertaa vuodessa yhteistyöpalaveriin, jossa peilaamme mennyttä puolta vuotta ja katsomme myös yhteiseen tulevaisuuteen. Kutsumme päiväkoteja tuomiokirkkoon kolme kertaa vuodessa; joulu- ja pääsiäiskirkkoon/-polulle sekä kevätlaulajaisiin. 

Päiväkotiryhmiä varten on työstetty kuva suunnistus-materiaali Tuomiokirkosta. Materiaali on lähetetty päiväkotien yhdyshenkilöille. Ryhmä voi käydä omatoimisesti tutustumassa kirkkoon kuvia hyödyntäen tai halutessaan kysyä työntekijää mukaan vierailulle.

Lastenohjaajamme Paula Raatikainen on kouluttautunut lasten sururyhmän ohjaajaksi ja on myös käytettävissä silloin kun päiväkodin lapsiryhmästä joku kokee läheisen kuoleman ja asiaa käsitellään päiväkodissa.

Perhepäivähoitajat

Perhepäivähoitajat lapsiryhmineen ovat tervetulleita perhekerhoomme perjantaisin Postitalolle klo 9.00-11.00 (Museokatu 4). Tarkemmat tiedot kerhon kokoontumisesta näet Perhekerhot-kohdasta. Tuomiokirkko on avoinna myös perhepäivähoitajalle ja lapsille tutustumiseen.

Varhaiskasvatuksen asioissa voit olla yhteydessä

Paula Raatikainen, lastenohjaaja

paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266

 

Kirsi Perämaa, perhetoiminnan pappi

kirsi.peramaa@evl.fi / 040 4848 272

Kolme lasta istuu kirkon penkissä yllään heijastinliivit tekstillä
Lapsia liikkeellä tuomiokirkossa.

Ota yhteyttä

2. kappalainen
Tuomiokirkkoseurakunta
Museokatu 4
70100 Kuopio

Lapsi- ja perhetoiminta.

lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Museokatu 4
70100 KUOPIO