Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Diakonia on silta ihmisen ja Jumalan välillä, kun vaikeudet tuntuvat murtavan ihmisen.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voimme sopia tapaamisen Männistön Pyhän Johanneksen kirkolle tai tarvittaessa myös kotiin (myös työpareittain). Olemme sinua varten juuri oman elämäsi ilon ja surun hetkinä. Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Talouden ongelmien selvittämiseen käytämme apuna mm. kelan, sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen  ammattiapua. Taloudellisissa asioissa kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin. Ajat voivat välissä mennä viikon tai pidemmän ajan päähän.

Ensisijainen auttamistaho taloudellisissa asioissa on Kela (toimeentulotuki) ja sosiaalitoimi (harkinnanvarainen). 

Jos toimeentulotukihakemus on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimistoon, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen. Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen https://www.kuopio.fi/documents/7369547/7600166/T%C3%A4ydent%C3%A4v%C3%A4n+toimeentulotuen+hakemus.pdf/af97eaae-2841-437a-8636-628fde1d3d0b

Tämän jälkeen käsittelemme asiasi diakonian vastaan otolla, pyrimme löytämään erilaisia ratkaisuja talousahdinkoosi. Paikallis seurakunnan diakonia ei voi valitettavasti tehdä suuria avustuksia, avustaminen on kertaluonteista. Kauttamme on mahdollista saada myös Eu-ruoka-apua.  Ohjaamme tarvittaessa eteenpäin ja teemme jatkohakemuksia mm. kirkkohallituksen diakoniarahastoon.

 Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta (kertaluonteinen)Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki , toimeentulotukihakemus https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf.

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

https://www.viikkosavo.fi/ruoka-apujarjestot-yhteistyohon/

Virvatulen ruokajakelu joka tiistai ja perjantai klo 9.30-  entinen sokeain koulu Vuorelankatu 7-9, 70500 Kuopio

EU-ruokakasseja Mäntytuvalta MA,KE ja PE 8-14 välillä. Annamme ruokakassipaketin yhdelle henkilölle kerran kahdessa viikossa ja perheille 2 ruokakassipakettia. Kassi sisältää, sämpyläjauhoja 2 kg, kaurahiutaleita 1 kg, hapankorppua, mysliä 2 x 500g, maitojauhetta, hernekeittoa 2 prk, lihasäilykkeitä 2 prk, perunamuusijauhetta 2 pss.

Diakoniatyöntekijöiden taloudellisten asioiden puhelinpäivystysajat:

Diakoni Anne-Mari Mertanen p. 040 4848406

Tiistaisin ja perjantaisin klo 9-11.

Alueet: Männistö, Tiihotar (Saarijärvi A), Kuivinniemi, Rahusenkangas, Kettulanlahti ja Pappilanmäki

 

Diakonissa Sami Mitsman p. 040 4848405

Tiistaisin ja torstaisin klo 9-11.

Alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi ja Kelloniemi.

Yhteisvastuukeräys 2019

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

 Kevät 2020

Mäntytupa

Männistön oma asukastupa, jonka avasivat Männistön seurakunta ja Kuopion kaupunki, palvelee jokaista Männistöläistä ja kaikkia ihmisiä joka arkipäivä klo 8-14.

Tervetuloa edulliselle ja maittavalle aamiaiselle joka aamu klo 8.30-11

Aamiainen: puuro, mehu, leipä/sämpylä, kahvileipä ja kahvit 1.70€

Kahvi ja kahvileipä: 0,70€

Kahvikuppi: 0,40€

Mäntytuvalla on paljon toimintaa mm. ystäväkerhoa, neulerengasta, tuolijumppaa, bingoa, askartelua, yhteislaulua, viikottaisia rukous- ja lauluhetkiä ja erilaisia iltaryhmiä johin voi halutessa tulla mukaan.

Tuo- ja vie kirpputori, jossa maksutta tuot hyväkuntoisia tavaroita toisille ja voit ottaa mennessäsi jotakin mitä tarvitset.

Lapsille leikkinurkkaus, jossa voi askarrella, piirtää ja leikkiä

Kutsumme sinua seurakuntamme elävään yhteisöön Mäntytuvan kautta :D

Diakoniatyöntekijä Sami Mitsman tavattavissa MA, KE, PE klo 8-14  Mäntytuvalla

 

Torstain keittolounas (vapaaehtoinen maksu)

Pyhän Johanneksen kirkolla seurakuntasalissa torstaisin ( 16.1., 6.2., 20.2., 12.3., 26.3., 16.4., 30.4., 14.5) klo 11 kirkkosalissa pidettävän alkuhartauden jälkeen.

Senioreiden tuolijumppa (maksuton)

Pyhän Johanneksen kirkon A-aulassa torstaisin (16.1, 6.2., 20.2., 12.3., 26.3., 16.4., 30.4.,14.5) klo 10.30-11.

Ystäväkerho 65+

Männistön torilla, Mäntytuvan asukastuvalla joka toinen maanantai klo 13.00-14.30

(20.1., 3.2., 17.2., 9.3., 23.3., 20.4., 4.5)

Työntekijöinä  diakoniatyöntekijät Anne-Mari Mertanen ja Sami Mitsman sekä pastori Heikki Hyvärinen

Elämää etsimässä -kerho

Seurakunnan ja Kynnys ry:n yhteinen Elämää etsimässä -kerho on kokoontunut Pyhän Johanneksen kirkolla vuosien ajan. Yleensä olemme saaneet mielenkiintoisen vieraan alustamaan ja keskusteluttamaan jostakin kristinuskoon enemmän tai vähemmän liittyvästä aiheesta. Kokoontumiset ovat kuukauden viimeisenä torstaina klo 14.30-16. Tilaisuus alkaa seurakunan tarjoamilla kahveilla.

Tapahtumia

Senioreiden (+65v.) hemmottelupäivä alkaen klo 10 Pyhän Johanneksen kirkon kirkkosalissa. Lounas klo 11-12 seurakuntasalissa, päivä jatkuu klo 14 asti eri hemmottelupisteissä. Päivään on ilmoittautuminen Marille p. 040 4848406 12.3 mennessä (nimi ja ruoka-aineallergiat). Päivä maksuton. Vetäjinä ovat Anne-Mari, Salla ja Johanna.

"Iloa ystävyydestä" Tule mukaan ystävätoimintaan!

Seurakuntien organisoima ystävätoiminta on monipuolista ja yksilölliset toiveet huomioivaa. Koulutamme ja tuemme tehtävässä. Ystävätoiminta on tavallisen ihmisen taidoin tehtävää auttamista. Tule vapaaehtoiseksi-iloksi-avuksi-tueksi-seuraksi yksinäisille! 

Kysy lisää!  Ystävätoimintaa koordinoi Männistössä diakoni Anne-Mari Mertanen 040-4848406.

Ystävätoiminnan kautta voit saada itsellesi uuden ystävän, älä epäröi soittaa!

 

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Tämä on hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä.  Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

 

 

Diakoniatyöntekijät auttavat sinua elämän kriisi- ja taitekohdissa.
Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio

Alueet: Männistö, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas, Pappilanmäki ja Kettulanlahti

Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi ja Kelloniemi