Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Diakonia on silta ihmisen ja Jumalan välillä, kun vaikeudet tuntuvat murtavan ihmisen.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla.  Voit varata puhelimitse tapahtuvan kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Taloudellisten asioiden selvittämisessä teemme yhteistyötä mm. kelan, sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa. Taloudellisissa asioissa kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin. Ajat voivat välissä mennä viikon tai pidemmän ajan päähän.

Ensisijainen auttamistaho taloudellisissa asioissa on Kela (toimeentulotuki) ja sosiaalitoimi (harkinnanvarainen). 

Jos toimeentulotukihakemus on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimeen, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen. Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen https://www.kuopio.fi/documents/7369547/7600166/T%C3%A4ydent%C3%A4v%C3%A4n+toimeentulotuen+hakemus.pdf/af97eaae-2841-437a-8636-628fde1d3d0b Huom! Tehdessäsi toimeentulohakemusta voit samalla kirjata hakemuksen lisätietoihin, mikäli haluat, että asiasi käsitellään suoraan sosiaalitoimessa harkinnanvaraisena hakemuksena, tällöin sinun ei tarvitse tehdä uusia hakemuksia erikseen.

Tämän jälkeen kun olet saanut päätöksen kelalta tai sosiaalitoimesta, ja on vielä tarvetta, käsittelemme asiasi diakoniatyössä puhelimitse ja pyrimme löytämään erilaisia ratkaisuja talousahdinkoosi. Tänä poikkeusaikana, joudumme pyytämään sinua mahdollisesti esittämään tulo-ja menotietosi sähköpostin välityksellä. Paikallisseurakunnan diakonia ei voi valitettavasti tehdä suuria avustuksia, avustaminen on kertaluonteista. Kauttamme on mahdollista saada myös Eu-ruoka -apua. 

Ohjaamme tarvittaessa eteenpäin ja teemme jatkohakemuksia kriisitilanteissa mm. kirkkohallituksen diakoniarahastoon. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta (kertaluonteinen)Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki , toimeentulotukihakemus https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf.

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

https://www.viikkosavo.fi/ruoka-apujarjestot-yhteistyohon/

EU-ruokakasseja saatavana Männistön seurakunnasta sovittuna aikana.  Annamme ruokakassipaketin 1-2 henkilön perhekunnalle kerran kahdessa viikossa ja lapsiperheille useamman ruokakassipaketin lasten lukumäärästä ja iästä riippuen. Ruokakassien sisältö vaihtelee. 

Eu-ruokakasseista voit kysyä nuorisotyönohjaaja/diakoni Anu Viippola p. 040 4848408. Mikäli kuulut riskiryhmään, voit tiedustella myös kotiinkuljetusta.

Diakoniatyöntekijöiden taloudellisten asioiden puhelinpäivystysajat:

Diakoni Anne-Mari Mertanen p. 040 4848406

Tiistaisin ja perjantaisin klo 9-11. (taloudelliset asiat)

 

Nuorisotyönohjaaja/diakoni Anu Viippola  p. 040 4848408 keskustelu/sielunhoito, eu-ruoka (Jätä äänimerkin jälkeen puhelinvastaajaan viesti ja yhteystietosi, sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian.)

Diakoni Sami Mitsman virkavapaalla toukokuun alkuun asti.

 

Yhteisvastuukeräys 2020

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

 

 

Diakoniatyöntekijät auttavat sinua elämän kriisi- ja taitekohdissa.
Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio

Taloudelliset asiat