Hääyössä pääsee vihille vähällä vaivalla

Alttarille vaivattomasti – ilman juhlastressiä! Kirkon kotoisa tunnelma luo puitteet ikimuistoiselle hetkelle. Hääyössä kaikki on tehty teille valmiiksi. Seuraava vihkitapahtuma järjestetään lauantaina 25.9.2021 Kaavin kirkossa. 

Hääyön aikana parit vihitään yksi kerrallaan, mutta samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat. Jos avioliitto on solmittu maistraatissa, voidaan hääyössä toimittaa avioliiton siunaaminen.

Mikä on Hääyö?

Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa peräkkäin vihitään useampi pari. Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Vaikka vihkiajat voivat olla ovat tiiviisti peräkkäin, yksilöllisyydestä ei tingitä.

Milloin seuraava Hääyö pidetään?

Lauantaina 25.9.2021 klo 12 alkaen Kaavin kirkossa.

Haluamme naimisiin Hääyössä. Mitä meidän pitää tehdä?

Ilmoittaudu Järvi-Kuopion seurakunnan toimistoon viimeistään 17.9.2021 klo 14 puh. 040 488 8602.

Mitä osallistuminen maksaa?

Ei mitään.

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Vihkiparin pitää pyytää avioliiton esteiden tutkintaa omasta kotiseurakunnasta tai maistraatista vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa myös verkkopalvelussa esteidentutkinta.fi. Linkki avautuu uudessa välilehdessäTodistus esteidentutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse, ja se on voimassa neljä kuukautta. Hääyötä varten esteiden tutkinnan voi siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. 

Missä on jatkot?

Hääparit ja pieni juhlaväki saavat nauttia vihkimisen jälkeen kakkukahvit veloituksetta Kaavin seurakuntatalolla. Kahvituksen järjestämisessä noudatetaan koronarajoituksia.

Voimmeko ottaa Hääyöhön mukaan koko suvun?

Voitte kutsua mukaan avioliittonne juhlistajia voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaan. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Lue lisää Hääyö.fi-sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätietoja häistä Kuopion seurakunnissa.

Vihkisormukset morsiamen kädessä.