Hääyössä pääsee vihille vähällä vaivalla

Alttarille vaivattomasti – ilman juhlastressiä! Kirkon kotoisa tunnelma luo puitteet ikimuistoiselle hetkelle. Hääyössä kaikki on tehty teille valmiiksi.

Hääyö torstaina 21.1.2021 klo 17 alkaen Tuomiokirkossa sekä Alavan ja Puijon kirkoissa. 

Hääyön aikana parit vihitään yksi kerrallaan, mutta samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat.

Jos avioliitto on solmittu maistraatissa, voidaan hääyössä toimittaa avioliiton siunaaminen.

Mikä on Hääyö?

Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa samana iltana vihitään useampi pari. Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Vaikka ajat ovat tiiviisti peräkkäin, yksilöllisyydestä ei tingitä. 

Milloin seuraava Hääyö pidetään?

Torstaina 21.1.2021 Tuomiokirkossa sekä Alavan ja Puijon kirkoissa.

Haluamme naimisiin Hääyössä. Mitä meidän pitää tehdä?

Ilmoittaudu seurakuntasihteereille viimeistään 13.1.2021 klo 14. Varaukset ja lisätiedot puhelimitse: Tuomiokirkkoseurakunta: puh. 040 4848 248, Alavan seurakunta: puh. 040 4848 286, Puijon seurakunta: puh. 040 4848 410.

Mitä osallistuminen maksaa?

Ei mitään.

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Vihkiparin pitää pyytää avioliiton esteiden tutkintaa omasta kotiseurakunnasta tai maistraatista vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa myös verkossa www.esteidentutkinta.fi. Todistus esteidentutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse, ja se on voimassa neljä kuukautta. Hääyötä varten esteiden tutkinnan voi siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. 

Missä on jatkot?

Alavan ja Puijon seurakunnissa hääparit seurueineen saavat nauttia vihkimisen jälkeen kakkukahvit veloituksetta. Alavan seurakunta järjestää jokaiselle hääparille ja heidän vierailleen oman kahvihetken, Puijon seurakunta kattaa kahvit useammalle parille yhtä aikaa. Tuomiokirkossa ei ole järjestetä kahvituksia.

Kahvituksen järjestämisessä noudatetaan koronarajoituksia.

Voimmeko ottaa Hääyöhön mukaan koko suvun?

Kirkkoon otetaan avioliittonne juhlistajia voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaan (korona). Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Lue lisää Hääyö.fi-sivulta

Vihkisormukset morsiamen kädessä.