Uutisia Kuopion seurakunnista

 

Uutislistaukseen

Kuvassa joulukalenteri

Joulukalentereita jaossa Kuopion torilla

2.12.2019 13.49

Pääkaupunkiseudun seurakunnat on toteuttanut yhteisen joulukalenterin jo neljä kertaa. Tänä vuonna Kuopion ev.lut. seurakunnat liittyivät mukaan joukkoon. Perinteisen piparkakku-jakelun sijaan torilla jaetaan 3.12. aamulla joulukalentereita.

Joulukalantereita on jo jaettu joissakin seurakuntien tilaisuuksissa ja oppilaitoksissa. Torilla jaetaan noin 1 500 kalenteria klo 7.15. alkaen niin kauan kuin niitä riittää.  

Joulukalenterin luukuista paljastuu kuvia ja tekstejä, jotka sanomallaan kuljettavat etsimään joulun tähteä. Kuvituksen on tehnyt Maria Sann. Hän piirsi keskeiseen osaan kolme tietäjää, joulutähden ja kirkkolaivan. 
– Kuvitukseen toivottiin tiettyjä kristillisiä elementtejä, mutta myös arkisuutta, asioita lähellä ihmisen elämää. Monellehan kristilliset joulun symbolit tulevat kotiin koristeiden muodossa, ja niin ne tulevat joulukalenterissakin, kertoo kuvittaja. Suomenkieliset tekstit on laatinut runoilija Elina Salminen. 

Kalenteri on myös Facebookissa

Joulukalenteri on suunniteltu ilahduttamaan yhtä lailla lapsia kuin aikuisiakin. Lisäksi joulukalenteriin avautuu uusi ulottuvuus sosiaalisessa mediassa. 
– Paperikalenteri kuvineen ja teksteineen on vain yksi taso, ja sosiaalisen median joulukalenterilla on vahva merkitys kokonaisuudessa. Somessa paperikalenterista aukeavat pienet kuvat saavat merkityksen taas uudessa yhteydessä, ja myös tekstin merkitys korostuu, kuvittaja Sann jatkaa. 

Kuopion seurakunnat Facebookissa

Joulusivusto on myös avattu

Joulun ajan tapahtumia on koottu joulusivustoon