Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Kesakahvila_Nilsia_2015_M.jpg

Seurakuntien kesätarjonta lapsiperheille on monipuolista

3.6.2016 12.47

 

Kesä on alkanut ja kivaan kesään mahtuu touhua sekä tohinaa. Kuopion seurakunnat tarjoavatkin lapsiperheille kesäkahviloita, kesäperhekerhoa, leirejä ja Kesis-toimintaa eri muodoissa. Kesätoiminta alkaa maanantaina 6.6.

Monipuolista toimintaa lapsille ja lapsiperheille on tarjolla kaikissa seurakunnissa ja eri puolilla Kuopiota. Kaikki toiminta on hyvin suunniteltua ja turvallista, sillä ohjaajina ovat koulutetut lapsi- ja nuorisotyönohjaajat, kesätyöntekijät ja leireillä myös isoset.

Kesäleireille ja Kesikseen on ollut ilmoittautuminen jo kevään aikana, mutta esimerkiksi Puijon kirkolla olevaan avoimeen Kesis-toimintaan sekä Männistön Pyhän Johanneksen kirkolla pidettävään kesäperhekerhoon ja kesäpuuhakerhoon voi osallistua vapaasti vaikka joka kerta. Eri seurakunnissa olevat Kesäkahvilat ovat myös avoimia ja sinne voi piipahtaa milloin se itselle sopii.

Kesis-toiminnassa tutustutaan luontoon

Keväällä ennakkoilmoittautumisen vaatinut Kesis on maksutonta toimintaa 5-9-vuotiaille lapsille klo 10 -14 eri puolella Kuopion kaupunkia. Kesiksen teemana on tänä vuonna värikäs kesä. Ulkoilu ja lähialueiden luontoretket ovatkin kaikkien Kesiksien ohjelmassa. Hyvällä säällä pelataan ulkopelejä, sateisina päivinä leikitään ja askarrellaan sisällä.

-  Kesis on ollut suosittu tänäkin vuonna ja ryhmät ovat täynnä, mutta peruutuspaikkoja paikkoja voi vielä kysyä, kertoo Kuopion ev.lut. seurakuntien varhaiskasvatuksen ohjaaja Riitta Immonen.

Puijon kirkolla olevaan avoimeen Kesikseen sitä vastoin ei ole ilmoittautumista. Sinne voi mennä päiväksi tai olla joka päivä mukana. Avoin Kesis on suunnattu 1.-6. -luokkalaisille ja se on 13.–16.6.2016 klo 10 - 14.  Päivien aikana askarrellaan, ulkoillaan, peilaillaan ja tehdään kaikkea kivaa yhdessä. Suunniteltuja ohjelmatuokiota on tasatunnein. Omat evään reppuun ja menoksi!

Kesäkahvilassa tekemistä ja olemista

Kesäkahvilatoiminta on ollut Kuopion ev.lut. seurakunnissa jo viisi vuotta. Kesäkahvilaan ovat tervetulleita aikuiset yhdessä lasten kanssa. Ne ovat auki klo 9.30 - 13. Kesäkahviloita on Tuomiokirkkoseurakunnassa, Alavan, Puijon, Järvi-Kuopion ja Kallaveden seurakunnassa.

Kesäkahviloiden kävijämäärät vaihtelevat, mutta toistaiseksi kaikki halukkaat ovat mahtuneet mukaan. Toiminta on maksutonta.

-   Toiminta on luontevaa jatkoa perhekerholle. Ohjelmassa on ohjattuja tuokioita ja vapaata leikkiä ja rupattelua kahvin ja mehun juonnin lomassa. Muuna aikana vapaata tekemistä ja pientä tarjoilua, toivottaa tervetulleeksi varhaiskasvatuksen ohjaaja Riitta Immonen.

Männistössä Kesäperhekerho ja - puuhakerho

Männistön seurakunnassa Pyhän Johanneksen kirkolla lapsiperheiden ei tarvitse jättää kesäksi haikeita hyvästejä leikkikavereille ja tutuille. Kesäperhekerho yhdistää Pyhän Johanneksen kirkolla syys- ja kevätkausina toimivat perhe- ja vauvakerhot. Kesäperhekerhoon ovat tervetulleita kaikki äidit, isät, mummot ja kummit lapsineen.

Kesäperhekerhossa on tarjolla aamupalaa, yhteistä keskustelua vanhemmille sekä touhua ja leikkiä lapsille. Hyvällä säällä voidaan olla myös ulkona. Kesäperhekerho on avoin kerho, jonne ei tarvitse ilmoittautua, vaan kerhoon voi tulla silloin kun sopii. Kerho kokoontuu torstaisin 2.6.–28.7. klo 10–11.30 Pyhän Johanneksen kirkon takkahuoneessa, Kellolahdentie 8, C-ovi.

Männistön Pyhän Johanneksen kirkolla on tarjolla myös Kesäpuuhakerho alakouluikäisille. Puuhakerhoon kokoonnutaan tiistaisin ja keskiviikkoisin 28.6.–27.7. klo 10–13 Pyhän Johanneksen kirkon takkahuoneessa. Omat eväät voi ottaa mukaan.

Kesän kohokohtana odotettu kesäleiri

Kuopion ev.lut. seurakunnat tarjoavat kesäisin mittavan Leirikesä-paketin, joka sisältää erilaisia leirejä koululaisten kesäloman aikaan. Perinteiset kesäleirit sisältävät mukavaa yhdessä tekemistä: leikkiä, luonnossa liikkumista, pelailua, kädentaitoja, hartautta, uintia ja saunomista.

Leirejä järjestetään seurakuntien omissa leirikeskuksissa Hirvijärvellä, Rytkyllä ja Poukamassa. Näiden lisäksi suurleirille lähtevät pääsevät kokemaan elämyksen Pieksämäen Partaharjulla. Ohjaajina leireillä toimivat seurakuntien nuorisotyönohjaajat, lapsityönohjaajat sekä kesätyöntekijät ja isoset.

Tänä vuonna erityisen suosittuja ovat olleet pienten tyttöjen ja poikien omat yhden yön mittaiset leirit. Noilla leireillä on hyvä kokeilla ja tutustua leirielämään.

-   Leirikesähän alkaa joka vuosi odottavalla ja riemullisella mielellä. Jokainen leiri on aina aivan omanlaisensa paketti, joka on räätälöity leiriläistensä näköiseksi, kertoo Kuopion ev.lut. seurakuntien nuorisosihteeri Hanna Kärsämä.

-   Isommat ja kokeneemmat leiriläiset ovat myös hienosti löytäneet mukaan Tähti-harrasteleirille, jossa ollaan neljä yötä telttailemassa Partaharjun perinteikkäissä maisemissa.

Nuorisosihteeri Hanna Kärsämä antaa hyviä neuvoja kesäleiriläisille.

-  Leirille tärkeintä on pakata mukaan reilusti reipasta mieltä ja halua tutustua uusiin ihmisiin. Leiriltäpä saattaa löytyä uusia ystäviä, joiden kanssa ystävyys kestää aikuiseksi saakka. Mikäs sen hauskempaa!

-   Lisäksi on tietysti hyvä varautua Suomen vaihteleviin kesäolosuhteisiin, joten kannattaa varata lämpimiä ja viileitä päiviä varten riittävästi vaatetta. Mutta kuitenkin vain sen verran, että jaksaa itse kantaa laukkunsa.
 
Kesäleireille oli haku jo keväällä ja kaikilla leireillä ovat paikat täynnä. Varasijoillakin on muutamia tyttöjä ja poikia jonottamassa mahdollisesti vapautuvia paikkoja.

-   Ainoastaan suurleirillämme, Kymppileirillä, on vielä muutama paikka vapaana. Tuo leiri on suunnattu vain ja ainoastaan 10-vuotiaille, lapsille jotka ovat syntyneet vuonna 2006.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Kymppileirille, voit olla suoraan yhteydessä nuorisosihteeri Hanna Kärsämään, hanna.karsama@evl.fi tai 040 484 8474.

Lue lisää

Leirikesästä
Kesäkahviloista
Kesiksestä
Puijon avoimesta Kesiksestä
Männistön Kesäperhekerhosta ja Kesäpuuhakerhosta

Uutiskuvassa viime kesän Kesäkahvilan lapsiperheitä Nilsiän Isossa pappilassa. Kuva: Seija Rytkönen.

(Kuopion seurakuntien viestintä/ SR)