Diakonia on lähimmäisen palvelua

Tukea ja vierelläkulkemista sinun elämäsi eri vaiheissa

Alueseurakuntasi diakoniatyöntekijä on juuri sinua varten.  Diakoniatyöntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus.

Diakoniapäivystys  ajanvarauksella, varaa aika soittamalla numeroon: 040-4888 608.

Diakoniatyön kautta voit saada tilapäistä apua myös talousasioissa. Olemme tarvittaessa yhteydessä yhteistyökumppaneihin esim. sosiaalitoimisto ja / tai velkaneuvonta.

Taloudellista avustusta hakiessasi, tarvitset mukaasi  seuraavat tositteet: Toimeentulotukipäätös ja/ tai kahden kuukauden tiliotteet. Todisteet tuloista ja menoista. Varaathan aikaa riittävästi käsittelyyn.

Tilanteesta riippuen diakoniatyöntekijä tekee päätöksen paikallisesti tai vie asiasi Järvi-Kuopion diakoniatiimin käsiteltäväksi.

 

Toimiva ja aktiivinen diakoniatyö – sinun arjessasi

Tervetuloa mukaan diakoniatyön eri toimintamuotoihin:

Lähimmäisen kammari  alkaen 6.9. torstaisin klo 11–12.30. Kahvikupposen ääressä jutustelemme päivän kuulumiset, pieni hartaus ja teemallista ohjelmaa. Kammari kokoontuu seurakuntatalon alakerran uusituissa tiloissa.

Puurokammari joka kuukauden viimeinen torstai klo 11–12.30 (27.9.; 25.10. ja 29.11). Puurokammari kokoontuu seurakuntatalon alakerran uusituissa tiloissa.

Arkinen ateria kerran kuukaudessa torstaisin klo 11–12.30,  omavastuu 5€. (13.9.; 11.10. ja 8.11.) Arkiselle aterialle kokoonnumme seurakuntasaliin. Ruokailun jälkeen yhteinen ohjelmatuokio.

Haluatko tehdä hyvää, mutta et liittyä mihinkään piiriin? Tykkäätkö käsitöiden tekemisestä? Alamme neuloa seurakunnassa Yhteisvastuu-teemalla lapasia, joita lahjoitamme kerääjille alueellamme. Hae lapaslangat ja neuleohje ja ala puuhaan. Ota yhteyttä oman alueesi diakoniatyöntekijään, niin asiat alkavat rullaamaan.

Tulemme tarvittaessa luoksesi

Diakoniatyöntekijän voit pyytää kotikäynnille, ota yhteyttä, niin sovitaan aika.

 

Tarvittaessa voit jättää myös viestin tai soittopyynnön puhelinvastaajaan. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä.

Lumikide kädellä
Diakoniaviranhaltija
Järvi-Kuopion seurakunta
Keskustie 2
71160 Riistavesi

1.1.2019 alkaen 60 % työajalla, tavoitettavissa pääsääntöisin ma-ke.