Musiikki rikastuttaa seurakunnan elämää

Hengellinen musiikki on rukousta, kiitosta ja ylistystä. Se on olennainen osa seurakunnan elämää. Musiikki rikastuttaa ja syventää jumalanpalveluselämän, kirkollisten toimitusten ja seurakunnan sanallista antia. Musiikki tuo myös lohtua surun hetkellä.

Musiikilliset iltahartaudet

Tule kuuntelemaan Lakesingersiä musiikillisiin iltahartauksiin, kirkkoihin klo 18: Nilsiä 10.4., Riistavesi 11.4., Muuruvesi 12.4. ja Tuusniemi 13.4.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Mukana myös kirkkokuorot. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu Yhteisvastuun hyväksi ja Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan sotaa pakenevien perheiden auttamiseksi. Keräyslippaat kirkkojen eteisissä.

Lakesingers

on Järvi-Kuopion seurakunnan kanttoreiden ja yhden papin muodostama lauluyhtye. Yhtye on perustettu vuonna 2020. Lakesingers on julkaissut Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavalla musiikkia ja hartauksia. Katso ja kuuntele tästä:  Lauluyhtye LakesingersLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä.  Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Kuva: Tiitus Lahti.

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook tai YouTube kanavat

Tutustu myös muihin seurakuntamme musiikkitallenteihin Facebook ja YouTube kanavillamme.

Häämusiikkia

Elämänne suuren juhlan lähestyessä on hyvä miettiä myös musiikkivalintoja yhdessä kanttorin kanssa. Avioliiton vihkimisen musiikki tekee juhlasta vielä erityisemmän, kun musiikit on tarkkaan mietitty jo etukäteen ennen tilaisuutta. Musiikkeja voi kuunnella ja asiaa miettiä mm. seuraavien linkkien avulla:

Kanttorit esittelevät häämusiikkiaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Marko Hakanpään häämusiikkisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkolliset toimitukset

Kastetta, häitä ja siunausta suunniteltaessa virsiin voi tutustua myös netissä.

Valo paistaa kauniin kuvion lävitse.

Kuorot

  Kirkkokuoro

  • Sekakuoro Kirkkokuoro laulaa kolmiäänistä, lähinnä perinteistä, hengellistä laulumusiikkia.
  • Kirkkokuoro kokoontuu to klo 15 seurakuntakodin kirkkosalissa.

  Tuustytöt

  • Naiskuoro Tuustytöt laulavat 1–3-äänisiä hengellisiä lauluja, Joista osa uudempaa hengellistä laulumusiikkia.
  • Kuoro kokoontuu to klo 16.30 seurakuntakodin kirkkosalissa.

  Kuorojen syyskausi 2021

  Tuusniemen kuorot ovat harjoitustauolla kesän ajan. Kuorojen harjoitukset taas syksyllä torstaina 9.9.2021, kirkkokuoro klo 15.00 ja Tuustytöt klo 16.30 ja harjoituspaikkana on seurakuntakodin kirkkosali.

  Tule vapaaehtoiseksi musisoijaksi

  Osaatko laulaa tai soittaa jotakin soitinta? Haluaisitko silloin tälloin osallistua jumalanpalveluksen tekoon? Jumalanpalvelus on koko seurakunnan juhla, joten kutsun sinua osallistumaan. Jos innostuit, ota yhteyttä kanttoriin.

  Kuoro laulaa Tuusniemen kirkossa.
  Tuustytöt

  Ota yhteyttä

  Kanttori
  Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi Tuusniemi
  Kirkkorannantie 1
  73600 Kaavi

  Hei! Minut tavoittaa parhaiten puhelimitse tai sähköpostitse. Toinen toimialue on Tuusniemen alueseurakunta, Koivukuja 2, 71200 Tuusniemi. Päänsääntöiset työpäiväni ovat ke-su.

  Työtehtävääni kuuluu kirkkomusiikkityön lisäksi vapaaehtoistyön kehittäminen. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan seurakunnan musiikkielämään vapaaehtoisena tai sinulla on uusia ideoita vapaaehtoistyöhön niin ota rohkeasti minuun yhteyttä.