Musiikki rikastuttaa seurakunnan elämää

Hengellinen musiikki on rukousta, kiitosta ja ylistystä. Se on olennainen osa seurakunnan elämää. Se rikastuttaa ja syventää jumalanpalveluselämän, kirkollisten toimitusten ja seurakunnan elämän sanallista antia. 

Enkelit iloissansa ja pyhät voitostansa kiittävät Jumalaa. Pasuunan ääni pauhaa, se iloa ja rauhaa kaikille kuuluttaa. (Siionin virsi 253:2)

Lakesingers

on Järvi-Kuopion seurakunnan kanttoreiden ja yhden papin muodostama lauluyhtye. Yhtye on perustettu vuonna 2020. Lakesingers on julkaissut Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavalla musiikkia ja hartauksia. Katso ja kuuntele tästä:  Lauluyhtye LakesingersLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä. Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Valokuva: Tiitus Lahti.

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä.  Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Kuva: Tiitus Lahti.

Häämusiikkia

Elämänne suuren juhlan lähestyessä on hyvä miettiä myös musiikkivalintoja yhdessä kanttorin kanssa. Avioliiton vihkimisen musiikki tekee juhlasta vielä erityisemmän, kun musiikit on tarkkaan mietitty jo etukäteen ennen tilaisuutta. Musiikkeja voi kuunnella ja asiaa miettiä mm. seuraavien linkkien avulla:

Kanttorit esittelevät häämusiikkia

Marko Hakanpään häämusiikkisivut

Virsikirja

Säyneisen kirkon urut v.2020:

Säyneiseen hankittiin virtuaaliurut Mixtuur Finland Oy:n kautta. Virtuaaliuruilla tarkoitetaan uuden sukupolven soitinta jossa urkujen äänimaailma on tallennettu huippuluokan äänitystekniikalla aidoista pilliuruista. Uruista tehty äänitallenne eli "urkusample" sisältää jokaisen pillin soinnin autenttisena alkuperäisestä pilliurusta. Ilmanpaineen elävä vaihtelu, pillien syttymis ja sammumisäänet sekä mekaniikka on huomioitu toteutuksessa. Oikeanlaisella toteutuksella virtuaaliurkujen sointi on merkittävästi vanhemman sukupolven sähköurkuja realistisempi. Mixtuur Finland Oy on johtava virtuaaliurkutekniikan asiantuntija Suomessa. 

Säyneisen kirkon vanhojen urkujen koskettimisto.
Säyneisen kirkon vanhat urut. Soittopöytä löytyy edelleen kirkon parvelta.

Ota yhteyttä

Kanttori
Järvi-Kuopion seurakunta Nilsiä Säyneinen
Nilsiäntie 59
73300 Nilsiä

Alueena Nilsiä, Säyneinen

Kanttori
Järvi-Kuopion seurakunta Riistavesi Vehmersalmi
Syrjäntie 37
71160 Riistavesi

Alueena Riistavesi, Vehmersalmi