Nähdään ja kuullaan kirkossa!

Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon! Jumalanpalvelus on levähtämisen ja virkistymisen paikka. Siellä voi olla Jumalan edessä omana itsenään yhdessä muiden kanssa. 

Jumalanpalveluksessa ollaan yhdessä, mutta sitä voidaan myös tehdä yhdessä. Tuusniemellä jokaisessa jumalanpalveluksessa seurakuntalaiset palvelevat tekstinluvussa, ehtoollisenjakajina, esirukoilijoina tai kolehdinkantajina.

Käytössämme on kaksi kirkkoa. Kesäaikaan eli kiirastorstaista Mikkelinpäivään kokoonnumme puukirkossa kirkon mäellä ja talviaikaan Tuusniemen seurakuntakodin kirkkosalissa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10. Kun jumalanpalvelukset ovat syys- ja talvisaikaan seurakuntakodilla, silloin juodaan myös kirkkokahvit ja tavataan toisiamme. Tule mukaan!

Kesäaikana Mikkelinpäivään saakka jumalanpalvelukset ja toimitukset pidetään Tuusniemen kirkossa. Mikkelinpäivästä lähtien kiirastorstaihin saakka nämä pidetään seurakuntakodilla. Vain suurimpia joulun ajan tapahtumia vietetään kirkossa (itsenäisyyspäivä, kauneimmat joululaulut, jouluaaton hartaus).

Jokaisessa jumalanpalveluksessa palvelevat myös vapaaehtoiset messupalvelijat. Jos olet kiinnostunut messupalvelijatehtävistä, ota yhteyttä Paula-pappiin (p. 040-4888 614)!

Helmikuu 2020 - jumalanpalvelukset seurakuntakodilla

 

Koko Järvi-Kuopion seurakunnan yhteinen juhlamessu su 2.2. klo 10 Muuruveden kirkossa. Kirkkoherra Reijo Leinon lähtösaarna ja juhla.

Messu ja Yhteisvastuukeräyksen aloitus su 9.2.klo 10. Saarna diakonissa Minna Puustinen. Mikko Huhtala ja Taru Parviainen. Kirkkokahvit ja yhteisvastuukeräyslippaiden jako.

Hartauskirkko su 16.2.klo 10. Kirkkokahvit. Paula Hagman-Puustinen.

Kaikenikäisten yhteinen Nallekirkko su 23.2.klo 10. Nallekirkossa nukketeatteriesitys. Ruokailu. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen, Sirpa-Liisa Pelkonen.

Paastonajan messu ja korppukahvit su 1.3.klo 10. Mikko Huhtala, Taru Parviainen.

 

 

 

 

Kun isät kirkon rakensi...Tuusniemen 150-vuotias kirkko kiittää rakentajiaan

 

Tuusniemen kirkon 150-vuotisjuhlaa vietettiin vuonna 2019. Edellinen kirkko tuhoutui palossa, joten tarvittiin uusi kirkko seurakunnan kokoontumisia varten. Rakennettiin harvinainen pystyhirsikirkko, koska puu oli varsin edullinen rakennusmateriaali. Kirkko valmistui vuonna 1869. Kirkon vieressä oleva kellotapuli säästyi tulipalolta. Se on rakennettu vuonna 1818. Talviaikaan kirkkoa ei lämmitetä, mutta kesäaikana kirkko toimii normaalisti niin jumalanpalvelus- kuin toimituskirkkona. Lisäksi Tuusniemen kirkko on ollut jo vuosia tiekirkkona eli avoimena pysähdys- ja hiljentymiskohteena kesäisin. Tervetuloa tutustumaan harvinaiseen kirkkorakennukseen!

vs. Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Hallintokappalainen ja lähiesimies Järvi-Kuopion seurakunnassa