Jumalanpalvelukset Tuusniemellä

 

Jumalanpalvelukset jatkuvat kesäkuun alusta lähtien. Koronarajoitusten vuoksi niihin voi 1.6. lähtien osallistua yli 50 henkeä, edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Tuusniemen kirkon henkilömäärä on suhteutettu turvavälein sopivaksi henkilömäärältään, 150 henkilöä.

Ehtoollista voidaan viettää. Turvaetäisyyksistä ja hygieniasta tulee huolehtia hyvin. Seurakuntalaisia kehotetaan mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan omat virsikirjat.

Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon jatketaan edelleen. Tänä aikana voit osallistua lisäksi kotona Kuopion Tuomiokirkon jumalanpalveluksiin virtuaalikirkon kautta. 

Myös Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat erilaista hartausmateriaalia. Voit seurata Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-sivua , Tuusniemen alueseurakunnan Facebook-sivua tai Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavaa.

Kun isät kirkon rakensi...Tuusniemen 150-vuotias kirkko kiittää rakentajiaan

Tuusniemen kirkon 150-vuotisjuhlaa vietettiin vuonna 2019. Edellinen kirkko tuhoutui palossa, joten tarvittiin uusi kirkko seurakunnan kokoontumisia varten. Rakennettiin harvinainen pystyhirsikirkko, koska puu oli varsin edullinen rakennusmateriaali. Kirkko valmistui vuonna 1869. Kirkon vieressä oleva kellotapuli säästyi tulipalolta. Se on rakennettu vuonna 1818. Talviaikaan kirkkoa ei lämmitetä, mutta kesäaikana kirkko toimii normaalisti niin jumalanpalvelus- kuin toimituskirkkona. Lisäksi Tuusniemen kirkko on ollut jo vuosia tiekirkkona eli avoimena pysähdys- ja hiljentymiskohteena kesäisin. Tervetuloa tutustumaan harvinaiseen kirkkorakennukseen!

vs. Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Hallintokappalainen ja lähiesimies Järvi-Kuopion seurakunnassa