Yhdessä olemme enemmän!

Etsitkö toimintaa ja tehtävää, jossa voisit palvella ja samalla virkistyä itsekin? Tuusniemen alueseurakunnassa on paljon antoisaa tekemistä ja tehtävää. Tule mukaan touhuun omaan kotikirkkoosi esim. jumalanpalvelusavustajaksi, kirkkokahvin keittäjäksi tai kolehdin kantajaksi.

Jokainen voi palvella omien taitojensa ja kykyjensä mukaan. Myös yksinäiset ihmiset kaipaavat ystävää ja juttukumppania. Ota yhteyttä ja tule saamaan sisältöä elämääsi ja rakentamaan omaa seurakuntaasi!

Lisätiedot: aluepappi Paula Hagman-Puustinen, p. 040 4888 614 paula.hagman-puustinen@evl.fi. Vapaaehtoistyön konkari Esko Taskinen, p. 0400 616 033. Kiinteistö- ja kahvitusapu seurakuntamestari Timo Räty, p. 040 4888 635. Musiikkiavustus kanttori Taru Parviainen p. 040 4888 626.  Lähimmäisen auttamistyö diakonissa Minna Puustinen p. 040-4888 631.

Haluatko tehdä hyvää, mutta et liittyä mihinkään piiriin? Tykkäätkö käsitöiden tekemisestä? Alamme neuloa seurakunnassa Yhteisvastuu-teemalla lapasia, joita lahjoitamme kerääjille alueellamme. Hae lapaslangat ja neuleohje ja ala puuhaan. Ota yhteyttä oman alueesi diakoniatyöntekijään, niin asiat alkavat rullaamaan.

 

Kuvassa alla Tuusniemen aktiiviset piirakkatalkoolaiset, joista Eeva Issakainen ja Eila Venäläinen ovat ahkeroineet Tuusniemellä jo vuosittain perinteeksi muodostuneissa piirakkatalkoissa pisimpään, uusin talkoolainen oli tällä kertaa Kaarina Voutilainen.

Kuva1: Anita Hallikainen                                                     Kuva 2: Anita Hallikainen

Kuva1, vasemmalta lähtien: Pirkko Ukkonen, Kaarina Voutilainen, Eeva Issakainen (entinen lähetyssihteeri), Eeva Kyllönen, Helmi Väätäinen, Matti Pitkänen, Minna Puustinen (uusi lähetyssihteeri),  Anja Kröger.

Kuva 2, vasemmalta lähtien: Elvi Kasanen, Eeva Kyllönen (selin), Tuula Miettinen, Leila Lipponen, Eila Venäläinen.

 

OSALLISUUTEEN KUTSUTUT

 

Liian usein vähättelemme itseämme ja lahjojamme. Vähättelyn sijaan meidän tulisi miettiä mikä saa ihmiset tulemaan yhteen ja miten seurakuntalaisten lahjat saadaan käyttöön kirkon yhteiseksi hyödyksi ja seurakunnan jäsenten iloksi?

Tuusniemen alueseurakunnassa jumalanpalveluselämä on keskiössä. Seurakuntalaisten osallistuminen aktiivisesti jumalanpalvelusten suunnitteluun ja toteutukseen saa aivan uudella tavalla inhimillisen elämän eri puolia mukaan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Messupalvelijaksi koulutetaan ja heihin pidetään säännöllisesti yhteyttä. Esirukoilijat ja ehtoollisenjakajat kokoontuvat säännöllisesti papin johdolla oppimaan uutta ja jakamaan kokemuksia. Arjen kokemukset muuttuvat rukouksiksi evankeliumin ilosanoman alla, ja jumalanpalvelus ulottuu keskelle arkeamme. Jokaisen jumalanpalveluksen lopuksi meidät lähetetään maailmaan (Lähtekää rauhassa ja palvelkaa Herraa iloiten) , mutta samalla kutsutaan takaisin.

On aika toimia ja nähdä vaivaa, jotta tyhjätkin kirkonpenkit täyttyvät. On keskityttävä olennaiseen kaiken moninaisen huolehtimisen ja touhun keskellä. Silloin voi varautua siihen, että seurakunta ei enää ole entisenlainen, sillä Sanan ja sakramenttien ääreltä lähtevä uudistus vaikuttaa koko seurakuntaan. Jeesus rohkaisee meitä, ettei meidän tule kätkeä ja kieltää sitä, mitä meille on annettu. Me saamme näyttää mitä osaamme ja antaa sen tulla käyttöön elämässämme. Me saamme puhjeta kukkaan Jumalan ja toinen toistemme avulla!

 Sinä olet kutsuttu!

Aluepappi Paula Hagman-Puustinen, p. 040 4888 614.

Kädet ristissä kirkon penkissä.
vs. Kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi