Aamukaste

Aamukaste on lämmin ja mutkaton kastehetki, jossa kaikki juhlan ainekset on valmiina: Kirkko on somistettu juhlaa varten ja halutessanne kanttori on mukana musisoimassa. Kastepuvun voi lainata seurakunnasta, ja kastehetken jälkeen seurakunta tarjoaa kahvit pienelle juhlaväelle.

Kaste on juhla, jossa lapsi kutsutaan nimeltä Taivaan Isän perheeseen.

Seuraava Aamukaste 2.10.2021

Järjestämme Kuopiossa Aamukaste-tilaisuuden lauantaina 2.10. Alavan kirkossa, Keskusseurakuntatalolla, Petosen seurakuntatalolla, Puijon kirkossa ja Pyhän Johanneksen kirkossa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan Aamukaste-tilaisuuteen, ilmoittaudu sinua kiinnostavan paikan mukaan verkossa Verkkoilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä käytännön järjestelyistä. 

Voit myös varata ajan suoraan kunkin seurakunnan toimistosta - seurakuntien puhelinnumerot saat mm. kunkin tilan ilmoittautumislomakkeesta.

Jos haluat kysyä lisää Aamukasteesta tai haluat pohtia kastetta enemmän, keskustelemme mielellämme: Oona Leiviskä, 040 4848 431, oona.leiviska@evl.fi ja Anu Kiviranta, 040 4848 315, anu.kiviranta@evl.fi.

Tutustu tiloihimme

Samana päivänä Aamukastetta vietetään myös Siilinjärvellä Vuorelan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Piirroskuvassa vihreitä ja sinisiä pisaroita ja oranssi lintu, teksti AAMU kaste.
YouTube-video

Kummius on kirkon ja vanhempien antama luottamustehtävä. Kummeja tulee olla vähintään kaksi. Poikkeustapauksessa riittää myös yksi kummi. Päätöksen tekee oman seurakunnan kirkkoherra.

Kummien valinta ja tehtävät