Seurakuntien toiminta korona-aikana

Noudatamme toiminnassamme viranomaisten suosituksia. Huolehdimme käsihygieniasta ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä. 

Jumalanpalvelukset 

Kirkoissa noudatetaan kasvomaskeihin, riittäviin turvaväleihin ja käsihygieniaan annettuja ohjeita. Käytännöt voivat olla erilaisia kirkkotilojen koon mukaan. Työntekijät ohjeistavat kirkkoon tulijoita kunkin tilan toiminnasta paikan päällä.

Jumalanpalvelusten ajantasaiset tapahtumatiedot saat tapahtumakalenteristamme.

Kuopion seurakuntien yhteiset suoratoistetut jumalanpalvelukset lähetetään Tuomiokirkosta. Sunnuntain jumalanpalvelusta on mahdollista seurata verkossa osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

Seurakunnat julkaisevat verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavillaan muuta ohjelmaa ja hartauksia sekä muutamia suoratoistettuja jumalanpalveluksia.  

Kokoava toiminta

Kaikkea kokoavaa toimintaa, myös leirejä, voidaan järjestää. Tapahtumatiedot löytyvät verkosta.

Kirkkojen aukioloajat

Tuomiokirkko on avoinna ma–su klo 10–15 ja pe klo 18–22. Perjantai-illan klo 18–22 aukiolo vapaaehtoisten kirkonvartijoiden toimesta. Esteetön kulku Kuopion tuomiokirkkoon Minna Canthinkadun puolelta luiskaa pitkin.

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko on avoinna hiljentymistä varten arkisin klo 9–15.

Puijon kirkko avoinna arkisin klo 10–15 hiljentymistä varten. 

Kirkolliset toimitukset ja perhejuhlat 

Kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa. 

Seurakuntasi voit tarvittaessa tarkistaa karttapalvelustamme.

Keskusrekisterin, hauta- ja puistotoimiston ja hallintopalveluiden aukioloajat 

Keskusrekisteri, hauta- ja puistotoimisto ja hallintovirasto ovat avoinna arkisin klo 9-15. Katso tarkemmat yhteystiedot. Virkatodistuksen ja sukuselvityksen voit tilata myös verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Diakoniatyö

Ota yhteyttä oman asuinalueesi diakoniatyöntekijään, jos toivot henkistä tai hengellistä keskusteluapua tai apua arjen asiointiin, kuten ostosten kuljetusapuun (kauppa/apteekki). Kaikkien Kuopion seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja diakoniapappien nimet, yhteystiedot ja työalueet löytyvät seurakuntien sivulta yhteystiedoista ja Apua ja tukea -osiosta.

Perheneuvonta

Perheneuvontaa hoidetaan sekä etäyhteyksien välityksellä että perheneuvonnan tiloissa. 

Perheneuvonta verkkosivuillamme

Valtakunnallisesti kirkon perheneuvojat tarjoavat tukea ja näkökulmia parisuhteeseen kirkon uudessa Rakkausklinikka-palvelussa Terve.fi.sivustollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sairaalasielunhoito

Sairaalapapit ovat tukena potilaille, heidän läheisilleen ja sairaalan henkilökunnalle sairauden ja kriisien keskellä. Sairaalapapin kanssa voi käydä läpi omaa elämäntilannetta ja sairauden tuomia tunteita ja muutoksia. Keskustelu on luottamuksellista. Omien toiveiden mukaan on mahdollisuus myös hartaushetkeen tai yksityiseen ehtoolliseen.

Tarvittaessa sairaalapappi auttaa yhteyden saamisessa oman uskontokunnan työntekijään.

Sairaalapapit tavoittaa hoitohenkilökunnan kautta, soittamalla suoraan sairaalapapin matkapuhelimeen tai Kuopion yliopistollisen sairaalan vaihteen kautta. Arki-iltaisin klo 16-21 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 8-21 sairaalapapin tavoittaa päivystysnumerosta 040 4848 313.

Sairaalasielunhoito verkkosivuillamme

Keskusteluapua

Rukouspyyntö-lomake verkossa