Koronapandemian vaikutukset seurakuntiemme toimintaan

(päivitetty 14.1.2022)

Pyrimme kaikessa toiminnassamme ehkäisemään koronatartuntoja. Noudatamme viranomaisten antamia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten jatkuminen on turvattava kaikissa olosuhteissa. Kirkkolain mukaan ne kuuluvat seurakunnan lakisääteisiin tehtäviin. Seurakunnilla on erityinen tehtävä vahvistaa ihmisille toivoa, luoda yhteyttä ja ehkäistä yksin jäämisen ja toivottomuuden kokemuksia. Jumalanpalvelukset ja toimitukset järjestetään tästä syystä muusta toiminnasta poiketen. Rajoitukset ovat voimassa 14.2. saakka. 

Suosittelemme osallistujia noudattamaan viranomaisten ohjeita koronaturvallisuudesta:

  • maskien käyttö
  • turvavälit
  • hyvä käsi- ja yskimishygienia
  • koronarokotukset
  • osallistuminen vain terveenä.

Lue Itä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 14.1.2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Jumalanpalvelukset 

Jumalanpalveluksiin otetaan osallistujia enintään kolmannes tilan enimmäishenkilömäärästä. Koronapassia ei vaadita.

Katso jumalanpalvelusten ajantasaiset tapahtumatiedot kalenteristamme.

Kuopion seurakuntien yhteiset suoratoistetut jumalanpalvelukset lähetetään Tuomiokirkosta. Sunnuntain jumalanpalvelusta on mahdollista seurata verkossa osoitteessa virtuaalikirkko.fi. Seurakunnat julkaisevat suoratoistoja ja tallenteita omilla Youtube-kanavillaan.

Kokoava toiminta

Kokoavaan toimintaan voi osallistua enimmillään 20 henkilöä. Leirit ovat tauolla 14.2. saakka. Rajoitukset ovat voimassa 14.2. saakka. Tapahtumatiedot löytyvät verkosta. 

Kirkolliset toimitukset ja perhejuhlat 

Kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä. Suosittelemme osallistujien rajaamista 20 henkilöön.

Asiointi

Aluekeskusrekisteri sekä hauta- ja puistotoimisto ovat avoinna normaalisti. Muutoin suosittelemme asiointia puhelimitse ja sähköpostilla. 

Keskusteluapua

Keskusteluapua ja tukea eri elämäntilanteisiin on tarjolla, kun sitä tarvitset. Kaikkien Kuopion seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja pappien nimet, yhteystiedot ja työalueet löytyvät seurakuntien yhteystiedoista ja Apua ja tukea -osiosta. 

Kirkon keskusteluapu verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rukouspyyntölomake verkossa