Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Uskottu, toivottu, rakastettu #seurakuntavaalit.

Ehdokkaita saman verran kuin viime vaaleissa 

16.9.2022 14.46

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi torstaina 15. syyskuuta. Kuopion ev.lut. seurakunnissa ehdokaslistoja on vähemmän mutta ehdokkaita lähes sama määrä kuin viime vaaleissa. Sopuvaaleja ei ole kuitenkaan tulossa yhteenkään seurakuntaan.

Seurakuntaneuvostoon on 130 ehdokasta ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 128, kun vuonna 2018 heitä oli seurakuntaneuvostoihin 128 ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 126. Ehdokaslistoja on yhteiseen kirkkovaltuustoon yhteensä 13, vuonna 2018 listoja oli 24. 

Tuomiokirkko: 3 ehdokaslistaa yhteiseen kirkkovaltuustoon: Tulkaa kaikki -ehdokaslista, Sanasta elämä –ehdokaslista, Kaikista pidetään huolta SDP-ehdokaslista (viime vaaleissa 3 ehdokaslistaa), seurakuntaneuvostoon 21 ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 20 ehdokasta. 

Alava: 3 ehdokaslistaa yhteiseen kirkkovaltuustoon Kaikista pidetään huolta - SDP, Kirkon rakentajat, Vastuunkantajat (viime vaaleissa 4 ehdokaslistaa), seurakuntaneuvostoon 25 ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 19 ehdokasta.  

Järvi-Kuopio: 2 ehdokaslistaa yhteiseen kirkkovaltuustoon: Ilo evankeliumista ja Kirkko keskellä kylää (viime vaaleissa 7 ehdokaslistaa), seurakuntaneuvostoon 22 ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 22 ehdokasta.  

Kallavesi: 2 ehdokaslistaa yhteiseen kirkkovaltuustoon: Kaikkien kirkko ja Tulkaa kaikki (viime vaaleissa 4 ehdokaslistaa), seurakuntaneuvostoon 28 ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 32 ehdokasta. 

Männistö: Männistö 1 lista yhteiseen kirkkovaltuustoon: Männistön seurakuntaväki (viime vaaleissa 2 ehdokaslistaa), seurakuntaneuvostoon 16 ja yhteiseen kirkkovaltuuston 14 ehdokasta. 

Puijo: 2 ehdokaslistaa yhteiseen kirkkovaltuustoon: Ihmisten kanssa elävä seurakunta, Tulkaa Kaikki (viime vaaleissa 4 ehdokaslistaa), seurakuntaneuvostoon 18 ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 15 ehdokasta. 

Suurin osa ehdokkaista on ollut myös aiemmin ehdokkaina. Useat ehdokkaat ovat ehdolla sekä seurakuntaneuvostoon että yhteiseen kirkkovaltuustoon. 

Kokonaisuudessaan tiedot ovat vielä alustavia. Vaalilautakunnat hyväksyvät lopullisesti ehdokaslistat lokakuun alussa, siihen asti ehdokaslistat ja tiedot ovat vahvistamattomia. Ehdokasnumerot arvotaan 3.10. Viralliset ehdokaslistat nimitietoineen julkaistaan viimeistään 5.10.  

Vaalit pidetään marraskuussa ja silloin voi äänestää ehdokasta oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Ennakkoon voi äänestää 8.-12. marraskuuta ja varsinainen vaalipäivä on 20.11. 

Vaaleista toivotaan vilkkaita. Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin 10.10. avautuvassa vaalikoneessa osoitteessa seurakuntavaalit.fi/vaalikone. 

Uutiseen on 19.9. lisätty Järvi-Kuopion seurakunnan ehdokaslistojen nimet.

Kuopion ev.lut. seurakuntien vaalisivusto

Alustavat ehdokaslistat (julkaistu 20.9.2022)