Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Kirkko ja koti -lehden ilme uudistuu syyskuussa

Kirkko ja koti -lehti täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Juhlavuonna lehti saa uuden ulkoasun 27.9.2023 ilmestyvästä syyskuun numerosta alkaen.

Kaksi lehden kansikuvaa, vasemmalla Kirkko ja koti -lehti, oikealla Menot-liite.

Uudistuvan lehden ja menoliitteen koepainosten kannet

Uuden ilmeen on suunnitellut visuaalinen suunnittelija Tuija Hyttinen.

”Uudistetussa lehdessä isomman huomion saavat faktalaatikot ja sitaattinostot, jotka helposti silmäiltävinä herättävät kiinnostusta juttujen lukemiseen. Lehden koko muuttuu aikakauslehtityyliseksi leikatuksi tabloidiksi. Jatkossa tulemme tarjoamaan lisää kuvia tai pidemmän jutun verkkolehdessä, mistä vinkkaamme paperilehdenkin lukijoille”, Hyttinen kertoo.

Suosituimmat palstat ja juttutyypit sekä tapahtumaliite säilyvät. Uudistuksen myötä printti- ja verkkolehdet vastaavat visuaalisesti enemmän toisiaan.

”Tuoreen lukijatutkimuksen mukaan lehti on monille lähes ainoa kontakti seurakuntaan. Pitkä historia näkyy lehden tunnettuudessa ja arvostuksessa”, päätoimittaja Minna Siikaniva sanoo.

Tutustu koepainokseen juhlakahveilla tai verkossa – Anna palautetta viimeistään 7.9.

110-vuotiaan Kirkko ja koti -lehden juhlakahvit tarjotaan torstaina 31.8.2023 Kuopion torilla klo 13.30–14.30 ja Kauppakeskus Matkuksessa klo 15.30–16.30. Juhlakahveilla jaetaan uudistuvan lehden koepainosta, jonka perusteella lukijat voivat antaa palautetta.

Koepainoksen näköislehteen voi tutustua myös verkossa. Palautetta uudesta ilmeestä voi antaa 7.9. asti verkkokyselyssä. Kyselyssä voi myös osallistua elokuvalippujen arvontaan. 

Siirry verkkolehteen selaamaan koepainosta ja antamaan palautetta: Kirkko ja koti -uudistusLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Juttuideoita ja muuta palautetta lehdestä voi pitkin vuotta lähettää palautelomakkeella tai lehden sähköpostiin (kirkkojakoti@evl.fi).

Minna Siikaniva
Minna Siikaniva
viestintäpäällikkö, päätoimittaja, pastori
Museokatu 4, PL 1064
70100 Kuopio

25.8.2023 10.32