Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Hääyössä pääsee vihille vähällä vaivalla

Seuraavaa Hääyötä vietetään Kuopion ev.lut. seurakuntien kirkoissa 24.2.2024. Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa peräkkäin vihitään useampi pari.

hääpari

Helposti muistettava päivämäärä on houkutellut tähän mennessä ilmoittautumaan jo 16 paria, mutta mukaan mahtuu vielä hyvin.

Alttarille vaivattomasti

Alttarille voi astella vaivattomasti, ilman juhlastressiä.  Kirkon kotoisa tunnelma luo puitteet ikimuistoiselle hetkelle. Hääyössä kaikki on tehty valmiiksi. 

Hääyön aikana parit vihitään yksi kerrallaan, mutta samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat. Jos avioliitto on solmittu maistraatissa, voidaan hääyössä toimittaa avioliiton siunaaminen.

Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Vaikka vihkiajat voivat olla ovat tiiviisti peräkkäin, yksilöllisyydestä ei tingitä.

Seurakunta tarjoaa juhlakahvit

Seurakunta tarjoaa vihkimisen jälkeen kakkukahvit pienelle hääseurueelle. Tuomiokirkon tiloissa ei ole mahdollisuutta järjestää kahvitilaisuutta. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen tapahtuu seurakuntien sihteereille 9.2.2024 klo 15 mennessä.

•    Tuomiokirkko: Tuomiokirkkoseurakunnan sihteeri 040 4848 248
•    Alavan kirkko: Alavan seurakunnan sihteeri 040 4848 286
•    Petosen seurakuntatalo: Kallaveden seurakunnan sihteeri 040 4848 327
•    Pyhän Johanneksen kirkko: Männistön seurakunnan sihteeri 040 4848 379
•    Puijon kirkko: Puijon seurakunnan sihteeri 040 4848 410
•    Nilsiän, Riistaveden ja Kaavin kirkot: Järvi-Kuopion seurakunnan sihteeri 040 4888 602

Esteiden tutkinta on tehtävä ajoissa

Vihkiparin pitää pyytää avioliiton esteiden tutkintaa omasta kotiseurakunnasta tai maistraatista vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa myös verkkopalvelussa: esteidentutkinta.fi.

Todistus esteiden tutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse, ja se on voimassa neljä kuukautta.  Todistuksen esteiden tutkinnasta voi pyytää myös sähköpostitse tai sen voi noutaa Postitalon seurakuntakeskuksesta.

Hääyötä varten esteiden tutkinta kannattaa siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. 

24.1.2024 15.09