Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Sunnuntaina 18.11. voi äänestää klo 11–20

Seurakuntavaalit huipentuvat tänään sunnuntaina, varsinaisena vaalipäivänä, kun kirkon jäsenet saavat äänestää omissa seurakunnissaan kautta Suomen. Äänestyspaikat avautuvat messun jälkeen klo 11.00 ja ovat avoinna aina klo 20:een asti.

vaalit_ennakkoaanestys_KirkonKuvapankki_460x460_S.jpg


 

Seurakuntavaaleissa äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä. Vaalikone auttaa ehdokasvalinnassa.

Äänestämällä voi vaikuttaa siihen, millainen on tulevaisuuden kirkko. Luottamushenkilöt päättävät seurakunnan ja seurakuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvistä keskeisistä asioista, kuten kirkollisveroprosentista, monista työntekijävalinnoista, seurakunnan tilojen käytöstä sekä seurakunnissa tarjottavien palveluiden painotuksista.

Äänestyspaikoilla järjestetään perinteinen vaalikeräys, jonka tuotto ohjataan lasten ja nuorten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa.

Vaalitulosten viestintä

Kirkon viestintä tiedottaa alustavasta valtakunnallisesta äänestysprosentista vaali-iltana noin klo 22.00. Alustavia tuloksia julkaistaan seurakuntavaalien verkkosivustolla sitä mukaa, kun seurakunnat syöttävät tuloksiaan vaalien laskentajärjestelmään.

Alustavia, koko maata käsittäviä tilastotietoja läpipäässeiden ikä- ja sukupuolijakaumasta ja uusien luottamushenkilöiden määrästä pyritään tiedottamaan loppuillan aikana. Maanantaina 19.11. tiedotetaan tilastotietoa läpipäässeistä hiippakunta- ja seurakuntakohtaisesti.

Seurakuntien vaalilautakunnat vahvistavat seurakuntakohtaiset tulokset viimeistään keskiviikkona 21.11.

18.11.2018 11.03