Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Kuopion seurakuntien logo

Puijon seurakunnan kirkkoherran virka

9.11.2020 19.13

Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto pyytää, että Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli päättäisi jättää vuoden ajaksi Puijon seurakunnan kirkkoherran viran haettavaksi julistamatta. 

Kirkkoherra Jaana Marjanen on irtisanoutunut Kuopion Puijon seurakunnan kirkkoherran virasta eläkkeelle jäännin vuoksi siten, että hänen viimeinen virassaolopäivänsä on 31.8.2021. 

Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymässä on meneillään seurakuntarakenteen selvitys.
Rakenneselvitysprosessin tulokset on esitelty 30.9.2020 Kuopion ev.lut. seurakuntien yhteiselle kirkkovaltuustolle ja syksyn 2020 aikana niitä käsitellään kaikissa seurakuntaneuvostoissa. Tavoitteena on, että asia tulee yhteisen kirkkovaltuuston käsiteltäväksi 15.12.2020. 

On todennäköistä, että rakenneselvitys johtaa seurakuntien yhdistymisiin erityisesti Kuopion keskustan alueella, jolloin Puijon seurakunta liittyisi Kuopion tuomiokirkkoseurakuntaan. Koska rakenneselvitys on vielä kesken eivätkä seurakuntaneuvostot ole muodostaneet siihen kantaansa, olisi perusteltua pyytää, että tuomiokapituli päättäisi jättää vuoden ajaksi Kuopion Puijon seurakunnan kirkkoherran viran julistamatta haettavaksi.